Монастирі Закарпаття

Монастирі Закарпаття
Паломництво присвячене празнику святого Іллі
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
31 липня -2 серпня 2020
АКЦІЙНА ЦІНА* 1450 грн.
*при оплаті до 01.07
При оплаті після 01.07 - вартість 1595 грн 
(50€/55€)

Лаврів,  Ужгород ( 1 день, 1 ніч ) – Джублик, Боронява ( 1 день, 1 ніч ) –
Павшино, Мукачеве ( 1 день) 

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.00), Львів (06.30)
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, ЛАВРІВ, УЖГОРОД
Виїзд. (години та місця виїздів вказані вище).
Переїзд в Лаврів. Відвідання монастиря святого Онуфрія.
Лаврівський монастир святого Онуфрія, що на Старосамбірщині, належить до тих небагатьох, які діють на території України від княжих часів донині.
У Лаврівському монастирі моляться над хворими та потребуючими і під час Молебню до Святого Онуфрія благословляють його мощами. Святий Онуфрій є покровителем породіль (вагітні вимолюють у Святого легкі пологи). Також про ласку у св. Онуфрія просять родини, що є бездітними. Родини моляться до Святого про мир і достаток у сім’ях.
Свята літургія в Лаврівській церкві.
Монастир святого Онуфрія

Переїзд в Ужгород. Оглядова екскурсія містом незмінно зачаровує гостей своїм європейським шармом. Офіційна історія міста налічує більше 1100 років, роблячи Ужгород одним з найстаріших міст нашої країни. Історія міста Ungvar (стара назва Ужгорода) – це історія Угорського королівства, Австрійської імперії і Чехословацької республіки, і кожна епоха накладала свій відбиток на вигляд міста.
У часи Середньовіччя панував принцип «Чия влада, того і віра» (лат. Cuius regio, eius religio). Так за сприянням Другетів у далекому 1646 році в церкві Святого Юрія, від якої залишилися тільки руїни в Ужгородському замку, була укладена Ужгородська церковна унія. Саме ця угода ратифікувала греко-католицьку віру на території сучасного Закарпаття.
Ми відвідаємо найбільші християнські пам'ятки міста: Архикатедральний Хрестовоздвиженський собор (1841р.), римо-католицький костел св. Георгія (1775р.) та шедевр сакральної дерев’яної архітектури лемківську Михайлівську церкву (1777р.), перенесену із села Шелестово в Закарпатський музей народної архітектури та побуту (скансен).
Вільний час для обіду і приватної молитви.
Річка Уж

Потім ми відвідаємо Ужгородський замок (IX – VIIст.) (факультативно). Закарпатський краєзнавчий музей. Величний Ужгородський замок гордо височить над містом. Фортеця, яка буквально виросла на Замковій горі, належить до найцінніших військово-архітектурних пам’яток краю. Це унікальне укріплення бастіонного типу і справжній шедевр романського архітектурного стилю в Ужгороді. Суворий вигляд замку, його могутні, сиві мури у своєму мовчанні кращі за будь-які розповіді говорять про бурі, що пронеслись над ним. На мить, здається, що час тут зупинився. Повернення в Ужгород
Збір групи,переїзд в транзитний готель / садибу. Ночівля. 
Ужгородський замок

2 день Джублик, боронява Свято святого пророка ІЛЛІ
Збір групи, переїзд до Джублика.
Урочище Джублик, що між селами Вільхівка та Нижнє Болотне Іршавського району, – незвичайне місце. У 2002 році двом дівчаткам дев’яти і десяти років тут з’явилася Богородиця. Згодом вони також бачили Ісуса та святого Йосипа. Місце стало паломницьким центром. У 2003-му році на одному з хрестів з’явилася кров.
Вільний час для обіду і приватної молитви.

"Кровоточивий" хрест

Переїзд в Бороняву, відвідання Василіанського монастиря.
Василіянській монастир Благовіщення Пресвятої Богородиці. Монастир заклав місцевий священник о. Іван Коцак, який постригся в ченці та прийняв ім’я Йосип. В 1716 р. він за 40 золотих купив у хустської громади шматок землі і побудував невелику дерев’яну церкву та житло для ченців. В 1774 р. збудували нову церкву.
У 1785 р. монастирю подарували Чудотворну Ікону Божої Матері.  Натхненний народним переказом про об'явлення Матері Божої неподалік боронявської василіянської чернечої обителі о. Йоанникій Базилович намалював ікону Пресвятої Богородиці Одигітрії. Він передав на полотні Матір Божу так, як її споглядали очевидці, що переповіли бачене під присягою ієромонахові. На празник Благовіщення 1785 року о. Й. Базилевич передав цю ікону Пресвятої Богородиці в обитель, де її посвятили і встановили на іконостасі у монастирській церкві. Пройшло не так багато часу, як ця Боронявська ікона прославилася багатьма чудами, записаними у монастирському літописі після даних під присягою свідчень побожних прочан з усіх куточків Гуцульщини, які приходили просити заступництва Матері Божої.
Римський папа Лев ХІІІ декретом 1893 р. приділив монастиреві відпуст на свята Благовіщення, Св. пророка Іллі та Воздвиження Чесного Хреста, які відзначаються і сьогодні.
Участь у святкуванні празника святого і славного пророка Іллі Тесвітянина.
Повернення в готель/садибу.
Василіанський монатир

3 день Мукачево, берегово
Збір групи, переїзд до Мукачево.
Нас чекає старовинне місто.
Свята літургія в Кафедральному соборі.
Після літургії запрошуємо на оглядову екскурсію.
Ми поринемо в атмосферу маленького середньовічного європейського містечка Мукачево! Ратуша, величний готичний собор і розкішно прибрана православна церква, пам'ятник Кирилу та Мефодію та Олександру Духновичу, просвітителю карпатських русинів, а поруч - пам'ятник місцевому сажотрусу..
Вільний час.
Мукачево, ратуша

Переїзд в Павшино. Відвідання монастиря.
Конгрегація Сестер св. Йосифа де Сен-Марк була заснована в Ельзасі 3 березня 1845 року П’єр-Поль Бланком. Згромадження має свої філії в семи країнах: Франції, Німеччині, Америці, Індії, Україні, Філіпінах та Італії. Українська спільнота існує з 1998 року. Спільнота в с. Павшино (Закарпатська обл.) заснована в 2004 році, об’єднує сестер різних національностей: українську, словацьку та індійську. Кожного дня близко 300 людей приходить на Адорацію та молитву у Каплицю спільноти.
Уже десятий хворі та немічні зцілюються з допомогою монахині сестри Ліджї, яка приїхала на Закарпаття з далекої Індії. Перемігши молитвою власну смертельну недугу — туберкульоз кісток, вона відвертає болі й хворості від інших людей, бездітним допомагає відчути радість батьківства. Адже усвідомила свою місію — оздоровлювати українців тілесно й духовно. Багато хто одужує від невиліковної хвороби, стає на ноги, після довгих літ безпліддя нарешті відчуває дар материнства. Щодня черниця приймає сотні людей, нікому не відмовляє, бо й сама знає, що таке бути смертельно хворим.
Розповідь про монастир та зустріч з сестрою Ліджі (за можливості). Вільний час для приватної молитви.
Поверненя додому.
Сестри Св. Йосифа де Сен-Марк і сестра Ліджі

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід керівника та духівника групи;
-проживання в готелях/садибах 2* або 3*;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-харчування
-проїзд громадським транспортом;
-вхідні квитки :
-медичне страхування
               
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.