тур по Норвегії з Тернополя


«В гості до вікінгів»
9– 17 липня 2019 р.
Вартість туру 645 € + 200 грн.

Рига – Стокгольм – Флом – Сьогнефіорд – Гудванген – Сталхейм – Твіндефоссен – Язик Троля – Хардангерфіорд – Одда – Вільнюс



Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (06.00), Зборів (06.30);
Львівська обл.: Золочів (07.00), Львів (09.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, вівторок (09.07.2019). КАУНАС.
Виїзд із ваших міст. Вітаємо у нашій веселій команді! В автобусі тебе чекає хороша компанія, веселі історії з попередніх поїздок, приємна музика, цікаві фільми та нові знайомства. Переїзд територією Польщі та Литви. По дорозі – паті на колесах! Ночівля у готелі в Каунасі.
Каунас

2 день, середа (10.07.2019). РИГА.
Сніданок. Переїзд в Ригу. Орієнтовно о 12:00 – прибуття до Риги. Запрошуємо на оглядову екскурсію «Рига – Маленький Париж Півночі». Так, так, саме так у 30-ті роки XX століття називали Ригу за її бурхливе нічне життя, що зберігає в собі безліч таємниць і загадок. З плином часу Рига стає все більш привабливою. Рига – місто хорошої кави, джазу, маленьких смачних тістечок і стильних кафе.
Після екскурсії – час на обід. Посадка на пором (розміщення в каютах на 4 особи без вікна). 17:30 – відплиття на поромі до Стокгольму. На Вас чекає незабутня ніч на величезному кораблі – тут Ви знайдете магазини, кафе, обмінник, розважальні програми, нічний клуб…
Рига

3 день, четвер (11.07.2019). СТОКГОЛЬМ.
Сніданок. Прибуття до Стокгольму о 10:30. Оглядова автобусна екскурсія «Місто на воді – Стокгольм». Стокгольм – столиця Швеції, відома не тільки своєю красою, але й тим, що є найбільшим містом Скандинавії. Ми хотіли в казку… і ось ми тут. «Королівський Стокгольм» – архітектура національного романтизму та її найвідоміший силует – ратуша Стокгольма. У Золотому і Синьому залах проходить банкет на честь вручення Нобелівської премії. Найбільший за площею діючий Королівський палац Європи, казкові будиночки, крихітні башточки, бруковані вулички, багато сувенірних мaгaзинчиків …
Вільний час до вечора. 17:00 - нічний переїзд в Норвегію.

Стокгольм

4 день, п’ятниця (12.07.2019). ФЛОМ, СЬОГНЕФІОРД.
Сьогодні на нас чекає країна ідеальної природи: водоспади і гори, льодовики і північне сонце! Це земля норвезьких казок! Сьогоднішній день буде сповнений вражень, недарма кажуть, що Норвегія – це найкрасивіша країна у світі! Норвегія – це гори, фіорди, вікінги і тролі, а також найсмачніший у світі лосось....
Переїзд у Флом через гори Хемседала і найдовший у світі автомобільний Лаердальський тунель (24,5 км). Прибуття до Флому близько 07:00. У цьому мальовничому містечку на березі фіорду ми проведемо 9 годин.
Запрошуємо Вас на дивовижний двогодинний круїз на кораблі по найбільшому в Європі Сьогнефіорді, якого називають «Королем фіордів» (за бажанням - 60 €). Два мальовничих рукава Сьогнефіорда обіймають нас своїми хвилями: вузький Нерейфіорд, обрамлений крутими скелями з водоспадами (фіорд внесений до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) і широкий і величний Аурландфіорд.
У вільний час Ви можете піднятись на один із пагорбів, щоб насолодитись чудовим видом на містечко та Сьогнефіорд. Ви також можете відпочити на пляжі і навіть поплавати. У містечку є сувенірні та продовольчі магазини, кафе, музей та безкоштовні туалети.
Потім ми відвідаємо один із найстаріших готелів країни, з оглядового майданчика якого, з висоти «пташиного польоту», відкриваються запаморочливі види на ущелину Сталхейм. Ми вип'ємо кави або чаю на терасі готелю та отримаємо справжнє задоволення. Готель Сталхейм, з його приголомшливими видами на долину Нерей, ось уже 200 років займає високе місце в списку кращих пам'яток Західної Норвегії (за бажанням - 15 €).
Туристи, які не поїдуть, матимуть вільний час у Гудвангені.
Переїзд у готель, по дорозі побачимо найбільший у Норвегії водоспад – Твіндефоссен і скуштуємо та наберемо воду з цього водоспаду, яка дає мужчинам неабияку чоловічу силу на довгі роки.
Поселення і ночівля на території Норвегії.

Сьогнефіорд 

5 день, субота (13.07.2019). ЯЗИК ТРОЛЯ.
Сніданок. Сьогодні на нас чекає кульмінація всієї подорожі – епічний похід на Язик троля – головний символ Норвегії (орієнтовна тривалість – 12-14 годин, за бажанням - 50 €). Вам варто запастись силами і необхідним спецодягом і взуттям, оскільки шлях буде довгим і виснажливим, однак винагородою стануть фантастичні види з висоти гірського плато, неймовірні світлини і море адреналіну!
Виїзд з готелю о 5:00! Зав’яжемо шнурівки міцніше і підготуємо фотоапарат - ми вирушаємо в захоплюючу подорож, враження від якої не покинуть нас ще довгі роки! Язик Троля знаходиться на висоті 1100 м, з нього відкривається запаморочливий пейзаж на озеро Рінгедальсватнет і унікальну норвезьку природу. Довжина маршруту 14 км, шлях прокладено через круті лісові рельєфи, рівнину, що нагадує поверхню Місяця, болотисту місцевість, снігове поле і скелястий гірський ландшафт - Норвегія розкриється перед Вами у всій своїй красі!
Ще декілька підйомів і спусків, останній ривок і ... ось він! Тепер можна собою пишатися! Ви самі стоїте на «Язику Троля» і дивитесь на прекрасні пейзажі... Невеликий пікнік і вирушаємо назад.
(Важливо: необхідно мати зручне взуття і відповідний одяг і перебувати у чудовій фізичній формі). Ввечері повернення в готель.
Туристи, які не підуть на Язик Троля, відпочиватимуть весь день на березі фіорда.


Язик Троля

6 день, неділя (14.07.2019). ХАРДАНГЕРФІОРД.
Сніданок. Вільний день. Відпочинок у містечку на березі казкового Хардангерфіорда.
Регіон Хардангерфіорд - особливий регіон в Норвегії, навесні він потопає в квітучих деревах, а влітку на кожній вулиці з гілок звисають яблука і груші!
Ввечері - нічний переїзд в Стокгольм ще одним неймовірним відрізком національної туристичної дороги Норвегії.
Водоспад Твіндевоссен  

7 день, понеділок (15.07.2019).  Переїзд по території Швеції. Орієнтовно о 16:00 – посадка на пором. Відпочинок. Шалена ніч на поромі.

 Казкова Батьківщина вікінгів

8 день, вівторок (16.07.2019). ВІЛЬНЮС
Сніданок. 11:00 – прибуття в Ригу. Переїзд до Вільнюса. Оглядова екскурсія столицею Литви. Час для вечері. Переїзд в готель. Ночівля в готелі на території Польщі.
 Вільнюс

9 день, середа (17.07.2019).  Сніданок. Переїзд в Україну. Прибуття до Львова орієнтовно о 22:00. Місце прибуття у Львові - Стрийський автовокзал.
Прибуття до Тернополя орієнтовно о 23:59. Місце прибуття у Тернополі – біля Катедри.



 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту
- 4 ночівлі у готелях
- 4 сніданки після ночівель у готелях
- 2 незабутні ночівлі на велетенських поромах (Рига – Стокгольм, Стокгольм – Рига)
- 2 сніданки на поромах (Рига – Стокгольм, Стокгольм – Рига)
- сучасна аудіосистема для екскурсій
- медичне страхування
- супровід керівника групи за маршрутом

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-турпакет (оглядові екскурсії (Рига, Стокгольм,Вільнюс), платні мости – загалом 35 € (обов’язкова оплата); 
- вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
- факультативи.


Важливо:
УВАГА!  ПРИ ВІДМОВІ ТУРИСТА ЇХАТИ В ТУР У ПЕРІОД МЕНШЕ МІСЯЦЯ ДО ДАТИ ВИЇЗДУ ЗАВДАТОК НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!!!!!

ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно,  трансфер до Львова здійснюється за додаткову оплату, ціну уточнюйте при бронюванні туру;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;