Іспанія


Іспанія
Іспанія – тепла країна, де 7 днів на тиждень світить сонце.
Країна традицій, красивої архітектури та визначної історії.
А ви бували в Іспанії? Хочете поїхати? Тоді шукайте найкращу пропозицію у нас на сайті і будемо відкривати цю країну разом.
Що варто відвідати в Іспанії?
Отже, цього разу наш вибір – сонячна Іспанія J До речі, а ви знали, що ця країна – одна із найбільш відвідуваних туристами?
І так, розпочинаємо з столиці Іспанії – Мадрида.
Почати свій візит до іспанської столиці варто з одного з найвідоміших музеїв не тільки країни, але і світу — Прадо. Впевнені, що ви вже багато чули про цей музей, то ж пора відвідати і побувати там особисто! Відчути дух історії та традиціїй. У цій скарбниці зібрана величезна колекція з понад 6 тисяч полотен, більше 400 скульптур, а також різних ювелірних виробів.
Хочете побачити, як жили іспанські монархи? Тоді вам до Королівського Палацу! Тут бе зайвих слів, палац справді вартий вашої уваги!
Також одна з найкрасивіших площ Мадрида і відправна точка для огляду визначних пам'яток, Пласа-Майор недаремно приваблює туристів. Площа оточена по периметру старовинними будинками з балконами, звідки у минулі часи вельможне панство та королівські особи спостерігали за виставами. До речі, невеличкий нюанс: Пласа-Майор особливо красива ввечері, коли запалюються вогні численних кафе під арками і химерні ліхтарі на самій площі. 
Ще одна перлина Мадрида - Plaza de la Cibeles. Площу прикрашає ансамбль із найкрасивіших будівель: Банк Іспанії, палаци Лінарес і Буенавіста, але яскравіший за всіх Палац Сібелес. Збудований у стилі ар-нуво, цей білосніжний красень із витонченими баштами схожий на скульптуру зі слонової кістки або перлів, особливо якщо прийти сюди ввечері, коли палац гарно освітлений. Це прото місце для всіх блогерів, стрічка новин в ваших соціальних мережах наповниться красою та натхненням для інших відвідати Іспанію!
Якщо вам дозволяє час, варто виділити день і відправитися в Ескоріал. Туристів сюди в основному приваблює не тільки сам палац, але і прекрасний монастир XVI століття —Сан-Лоренцо-дель-Ескоріал.
Палац вражає своїми розмірами і стриманою красою, яка робить його більше схожим на фортецю, ніж на традиційну монаршу резиденцію. В Ескоріалі діють два музеї: один присвячений історії зведення палацу, а в іншому представлені твори мистецтва XV-XVII століть, зібрані іспанськими монархами.
Столиця Іспанії відома не тільки завдяки своїм величним палацам і красивим площам, але і прекрасним соборам. Один із таких — собор Альмудена. Це чудо архітектурної думки знаходиться в парку Ретіро, у самому центрі Мадрида. Побудований з металу і скла, палац схожий на величезний діамант, який сяє в сонячних променях. Усередині є штучне озеро зі сходами, які ведуть прямо у воду, там також висаджені тропічні рослини і квіти.
І звичайно, найбільше, що вабить всіх туристів – Храм Святого Сімейсва. Неймвірний і неповторний, унікальний витвір архітектурного митсецтва, який просто захоплює туристів! Переїжджаємо до Барселони і перше в списку, безумовно творіння Гауді!
Давайте подорожувати разом!