Паломництво в Туреччину


Паломництво в Туреччину –
«До витоків Християнства»
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
19-28 вересня 2020
АКЦІЙНА ЦІНА* 350 € + 300 грн.
При бронюванні туру  після 15.08.2020 вартість -  385 € + 300 грн

Созополь (1 день) – Стамбул (2 дні, 2 ночі) – Ефес, Пергам (1 день, 1 ніч) – Памукале (1 день) – Каппадокія (1 день) – Анкара (1 день, 1 ніч) – Святі Констянтин і Єлена (1 день)

Під час цієї поїздки ми побуваємо  в містах де зароджувалось християнство,
 де в богословських суперечках народжувалась істина.
Ця поїздка поверне Вас в минуле, щоб Ви навчилися по-справжньому цінувати сьогодення ...

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Зборів (06.00), Тернопіль (07.00), Теребовля (07.30), Чортків (08.00), Бучач (07.30), Заліщики (09.00);
Львівська обл.: Золочів (05.30), Львів (04.30),
Чернівецька обл.: Чернівці (10.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, субота (19.09.2020).
Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд в Болгарію.

2 день, неділя (20.09.2020). СОЗОПОЛЬ
Ранкове прибуття в Болгарію на узбережжя Чорного моря. Курорт Созополь. Відпочинок на морі.
Ввечері короткий переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
Відпочинок на березі моря

3 день, понеділок (21.09.2020). СТАМБУЛ / Константинополь
Сніданок в готелі. Короткий переїзд в Стамбул.
Стамбул розташований на берегах Босфорської протоки між Чорним, Егейським та Мармуровим морем. Це унікальне місто, яке об’єднує два континенти та дві цивілізації – Європу та Азію. Стамбул дбайливо зберігає в собі спадщину Римської, Візантійської та Османської імперії. Два дні в цьому місті подарують вам незабутні враження від відвідування храму Святої Софії, Блакитної мечеті, палацу Топкапи, холму Едітепе, звідки видно Стамбул з висоти пташиного польоту, церкви св. Ірини, Гранд базару, могили Роксолани, храму св. Георгія – резиденції Вселенського Патріарха та інших пам’ятних місць.
Оглядова екскурсія містом.
Вільний час у Стамбулі.
* Рекомендуємо морську прогулянку на кораблику по Босфору (19€ / 15€)
Тільки під час цієї прогулянки, пливучи найгарнішою протокою, що розділяє Європу та Азію, ми побачимо будинки міліонерів, палаци султанів та візантійські фортеці.
Голуба мечеть у Стамбулі

4 день, субота (22.09.2020). СТАМБУЛ / Константинополь
Сніданок в готелі. Виселення з готелю.
Свята літургія в українській церкві в Стамбулі.
* Рекомендуємо відвідати Софіївський собор (вхідний квиток 15 €).  одна з найвеличніших пам'яток візантійської архітектури, що збереглися донині та один із символів сучасного Стамбулу.
Понад тисячу років Софійський собор у Константинополі залишався найбільшим храмом у християнському світі — до будівництва Собору святого Петра в Римі. Собор називають «восьмим чудом світу».
Вільний час в Стамбулі.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
Собор святої Софії

5 день, неділя (23.09.2020). ЕФЕС. , БЕРГАМА / Пергам
Сніданок в готелі. Переїзд в Пергам.
Древній Пергам - місто однієї з семи церков Апокаліпсису. В Одкровенні Пергам названий зловісно - «престолом сатани». Огляд руїн храму Серапеума. У IV столітті пергамський Серапеум став християнським храмом.
Найбільша частина міста - Акрополь, який розташований на висоті 300 м. Звідми відкривається прекрасний вид. На найвищій точці Акрополя знаходяться руїни храму Траяна, храму Афіни і руїни знаменитої Пергамской бібліотеки. Трохи нижче знаходиться самий стрімкий в світі театр і фундамент вівтаря Зевса. Переїзд в Ефес.

Екскурсія по старовинному місту, де серед іншого ми побачимо Церкву Марії, де відбулася Ефеська рада в 431 році нашої ери, на південній площі Олімпіону. Ефеська рада визначила назву «Марія, Мати Божа». Завітайте до Мериемана, де за старовинною традицією Богородиця жила зі святим Іваном Євангелістом. В сучасному Ефесі знаходиться «Дім Богородиці», як його називають. Місцеві жителі вважають, що Богородиця провела останні роки життя саме там. Там навіть є християнське село, яке зберігає усне традицію-передання про те, що Богородиця перебувала там.
Також ми відвідаємо  базиліку святого Іоанна Євангеліста, де можна знайти його гробницю.
Згідно з переданнями, після Успіння Матері Божої апостол Йоан, пішов в Ефес та інші малоазійські міста для проповіді Євангелія. Є свідчення про те, що він помер у віці близько 100 років. Іван Богослов був єдиним із 12 Христових апостолів, який помер природною смертю (100-го року після народження Христа у віці 94 років). Св. Епіфаній оповідав, що коли Йоан постарів і так ослаб, що вже не міг проповідувати, то наказував своїм учням нести себе на збори вірних, де щоразу повторював такі слова: «Мої дітоньки, любіть один одного». А коли вони запитали його, чому він завжди повторює одні і ті ж слова, апостол відповів: «Бо це слово Господнє, і якщо ви виконаєте його, то цього буде досить». Святий Йоан продовжував у своїй місії апостольську працю і привів багатьох до Християнської віри. Крім того, перебуваючи у Ефесі він написав Євангеліє від Івана (в якому на початку проголошується, що Бог є Слово, за що Іван названий «Богословом»), Послання та Книгу Одкровення.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
 Бібліотека Цельса у Ефесі

6 день, неділя (24.09.2020). ПАМУКАЛЕ
Сніданок в готелі. Переїзд в Памуккале
Термальні джерела Памуккале - неймовірне місце, створене самою природою і привертає щорічно мільйони людей. З турецького назва перекладається як «бавовняний замок». І справді, коли дивишся на курорт Памуккале видали або на фото, то здається, що бачиш перед собою великий замок, побудований з безлічі пухнастих коробочок бавовни. Ще це місце називають «басейном Клеопатри» - за легендою, саме тут черпала красу і молодість єгипетська цариця.
Відпочинок в термальних басейнах.
Нічний переїзд у Каппадокію.
Памуккалє 

7 день, неділя (25.09.2020). КАППАДОКІЯ
Ранковий приїзд в Каппадокію.
Серцем нинішньої Туреччини називають Каппадокію, історичну область, що знаходиться в центральній частині країни. Цей регіон цікавий не тільки незвичайною природою, а й можливістю доторкнутися до історії перших століть християнської Церкви.
При зустрічі з Каппадокії мимоволі виникає думка, що ви перебуваєте на іншій планеті - настільки неповторні і ні на що не схожі ландшафти, що відкриваються погляду. Тут є вулкани із засніженими вершинами, невисокі, що окремо стоять гори, скельні масиви і благодатні долини.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
Кам'яне место - Каппадокія

8 день, понеділок (26.09.2020). Анкара
Сніданок в готелі. Переїзд в Анкару.
Анкара - другий після Стамбула за величиною місто Туреччини, а з 1923 р і її столиця. Незважаючи на столичний статус, Анкара не так популярна серед туристів, як Стамбул і міста морського узбережжя, але вона цікава саме як нетуристична і більш автентична Туреччина. В Анкарі збереглося багато стародавніх пам'яток ще з римських часів: римські лазні, колона Юліана і римський храм, з візантійської епохи особливо цікава цитадель Хісар і цвинтар, а в османський період в Анкарі було побудовано дуже багато старовинних будівель, які прекрасно збереглися до наших днів.
Вільний час. Ввечері переїзд в Болгарію.
Мечеть Коджатепе у Анкарі

9 день, вівторок (27.09.2020). Святі констянтин і Єлена.
Ранкове прибуття на курорт. Вільний день на морі. Ввечері переїзд в транзитний готель. На територію Румунії. Ночівля в готелі.
Відпочинок на березі моря

10 день, вівторок (28.09.2020). бухарест
Сніданок в готелі. Короткий переїзд в Бухарест.
Довідка:  Архітектура міста вражає своїми контрастами: строгі, геометрично-підкреслені будівлі вигадливо поєднуються з розкішними, пишними та урочистими спорудами у візантійському стилі. Ниточка минулого веде крізь лабіринти історії й давні легенди оживають у Королівському палаці, палаці Парламенту, Констакуділо, старовинних церквах та музеях.
Поселення в готель, ночівля в готелі.
Оглядова екскурсія Бухарестом.
Бухарест - головне румунське місто і культурний центр країни. Він приваблює туристів багатою історією, колоритною атмосферою і незвичайними пам'ятками - тут є своя Тріумфальна арка і найбільший будинок Парламенту в світі. А головна дивина - це Старий Бухарест з його вузькими вуличками, церквами та історичними пам'ятками. 
Переїзд в Україну
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Тернопіль. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Тернопіль в даній програмі орієнтовно о 24.00).
Бухарест, старе місто


У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки після ночівель в готелі.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 250  грн, Standart – 350 грн, деталі тут>>>), за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)
 - Турпакет (екскурсії, стоянки, оплата в'їзду в міста і т.д.) – загалом 45 € (обов'язкова оплата);-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

*При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.