thurkey tourist

 Стамбул і нічого зайвого

на День Незалежності України

(ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)

19-24 серпня 2021
АКЦІЙНА ЦІНА* - 110 € + 300 грн
 Стамбул (4 дні, 3 ночі) 

110€ +300 грн



Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Зборів (06.00), Тернопіль (07.00), Теребовля (07.30), Чортків (08.00), Бучач (08.00), Заліщики (09.00);
Львівська обл.: Золочів (05.30), Львів (04.30),
Чернівецька обл.: Чернівці (10.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер, (19.08.2021)
Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд в Туреччину.

2 день, п'ятниця, (20.08.2021)  СТАМБУЛ
Прибуття в  у Стамбул. Пересування по місту громадським транспортом!  
Оглядова екскурсія. 
Стамбул розташований на берегах Босфорської протоки між Чорним, Егейським та Мармуровим морем. Це унікальне місто, яке об’єднує два континенти та дві цивілізації – Європу та Азію. Стамбул дбайливо зберігає в собі спадщину Римської, Візантійської та Османської імперії. Чотири дні в цьому місті подарують вам незабутні враження від відвідування храму Святої Софії, Блакитної мечеті, палацу Топкапи, холму Едітепе, звідки видно Стамбул з висоти пташиного польоту, церкви св. Ірини, Гранд базару, могили Роксолани, храму св. Георгія – резиденції Вселенського Патріарха та інших пам’ятних місць.
Поселення в готель. Ночівля в готелі. 
Голуба мечеть Султана

3 день, субота, (21.08.2021) СТАМБУЛ / Константинополь
Сніданок в готелі.
Запрошуємо Вас на екскурсію "Константинополь - загадки минулого" 
Під час цієї екскурсії ми побачимо найбільш визначні пам'ятки колись християнського міста - Константинополя. Відвідаємо Айя Софія - шедевр візантійської архітектури, яка була побудована в VI столітті по назазу імператора Юстиніана. Спочатку це був діючий християнський храм (найстраріший православний храм у світі!), згодом музей, а тепер мечеть...Цистерна Базилика У VI столітті при правлінні візантійського імператора Юстиніан побудували величезне водосховище в акрополі старого міста. Він розташований в історичному центрі поруч храму Святої Софії. У цистерні зберігався великий запас питної води на випадок посухи або облоги міста. Блакитна Мечеть - Мечеть вив побудований в XVII столітті прямо навпроти Софійського храму за наказом султана Ахмед I. Завдяки 260 вітражним вікон, відчувається простір і велич мечеті. Також завдяки унікальному розташуванню вікон створюється враження, ніби купол підвішений в повітрі. Єдина мечеть з 6 мінаретами в Туреччині. Блакитна мечеть є одним із символів міста. Римський Іподром - Після того як місто стало частиною Римської імперії, імператор Септимій Север побудував великий Іподром в III столітті для розваги народу, де проводилися гонки колісниць, гладіаторських боїв і цирків, як в Колізеї в Римі. Місткість іподрому становила близько 100 тис осіб.
Вільний час у Стамбулі.
* Рекомендуємо морську прогулянку на кораблику по Босфору (45€ / 40€)
Фешенебельні вілли району Бебек, помпезні палаци османських правителів, розкішні сучасні готелі і ресторани на берегах протоки, голоси муедзинів, які доносяться з мінаретів відомих мечетей Сулейманіє і Ортакей, свіжий морський бриз одного з найбільших міст в історії людства – це лише частина того, що вас очікує.
Дивлячись на Стамбул з корабля, який проносить вас по Босфору, можна побачити те, чого не видно з берега, відчути атмосферу справжнього східного колориту з нотками європейської стриманості і азіатського шуму мегаполісу.
Під час цього круїзу з вечерею по нічному Босфору ви зможете спробувати одні з найбільш вишуканих страв місцевої традиційної кухні.
Пропливаючи по азіатському і європейському узбережжям протоки, ви зможете помилуватися чудовим видом на Стамбул і його визначні пам'ятки, включаючи палац Долмабахче, Чираган-Палас, фортеця Румелі, Босфорську міст і ін.
Це один найнезабутніших способів чудово провести вечір в Стамбулі
Повернення в готель, ночіівля в готелі
Вечірня прогулянка на кораблику по Босфору

4 день, неділя, (22.08.2021) СТАМБУЛ / Константинополь. 
Сніданок в готелі. 
Запрошуємо Вас на екскурсію "Сулейман і Роксолана - Золотий Вік"  
Один з семи стамбульських пагорбів прикрашає приголомшлива будова, справжній шедевр османської архітектури - мечеть Сулеймана, побудована в XVI столітті знаменитим зодчим Синаном. Пролетіли століття, але мечеть досі приголомшує своєю пишністю. На кладовищі позаду мечеті побудований унікальний мавзолей, який Сулейман Пишний наказав спорудити після смерті своєї коханої дружини, Хюрем, яку в Європі звали Роксоланою. Єдина в Туреччині гробниця, збудована в честь жінки. Це - наша легендарна Роксолана.
Выльний час. 
Трансфер на пляж (8€ + вх. квиток). Місто що знаходиться на двох морях: Чорному та Мармуровому, після насиченого екскурсійного дня, просто манить можливістю відпочити на пляжі. Всім бажаючим пропонуємо не лиже милуватись видами, а й насолодитись морським відпочинком
Стамбул, як і загалом Туреччина, славиться шопінгом… І ми теж його не пропустим! Запрошуємо в торговий комплекс Forum Istanbul (трансфер - 8€) 
Торговий центр Форум (Forum Istanbul) - великий торгово-розважальний центр в районі Стамбула Бешикташ. На території в 495 ти. кв.м. розмістилося понад 280 магазинів, океанаріум, парк розваг LEGOLAND, кінотеатр, боулінг, кафе та ресторани...
Поверення в готель, ночівля в готелі. 
Собор святої Софії

5 день, понеділок, (23.08.2021) СТАМБУЛ / Константинополь
Сніданок в готелі. Виселення з готелю.
Вільний час. Пересування по місту громадським транспортом!  
У вільний час рекомендуємо:
 - відвідати Палац Топкапи - 18€ 
Це одна з найвідоміших пам’яток Стамбулу та один з найбільш відвідуваних музеїв Туреччини - Топкапи, який майже вдвічі більший від Ватикану.
Площа палацу Топкапи - 700 тисяч квадратних метрів, що просто потопають у розкоші. Його почали будувати 1475 року. І цілих 400 років він був резиденцією багатьох турецьких султанів. А ще його стіни бачили історію кохання султана Сулеймана та нашої українки Роксолани.
Після того, як на екрани вийшов серіал "Величне століття" відвідувачів у палаці  побільшало у рази. Адже  більшість епізодів знімали саме тут.
- Айя-Софія і Цистерна Базиліка (8€  + вх. кв 4€)
Церква-музей Айя-Софія визнана одним з найвеличніших шедеврів візантійської архітектури, а також є одним з найбільших храмів у світі. Інтер’єр споруди, прикрашений колонами з кольорового мармуру, стелі та стіни, покриті гарною мозаїкою та чарівною керамікою, просто заворожують. Все тут захоплює та притягує відвідувачів. Недалеко від Айя-Софії нас зустрічає одне з найбільших та добре вцілілих візантійських сховищ питної води у Стамбулі. Розміри гігантської підземної споруди просто вражають, а більшість її колон узяті із зруйнованих античних храмів Калкедону.
Палац Долмабахче (7€  + вх. кв 10€)
Палац Долмабахче, елегантний палац на берегах Босфору, є однією з найбільш пишних споруд Османської імперії 19 століття.
Розкішний палац Долмабахче, найбільш «нетурецьких» з монарших резиденцій в Стамбулі, був створений для того, щоб позмагатися в помпезності з кращими палацами європейських правителів. Султану Абдул-Меджиду цей зухвалий задум вдався з великим успіхом - блискучий стиль бароко – прикрашає береги Босфору, в чому ми зможемо з легкістю переконатися.
Нічний переїзд в Україну.
Палац Топкапи


6 день , вівторок (24.08.2021)  Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Тернопіль. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Тернопіль в даній програмі орієнтовно о 24.00).


У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки після ночівель в готелі.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- медичне страхування (програма Light – 250  грн, Standart – 350 грн, деталі тут>>>), за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно. Зверніть увагу! Страховий поліс має покривати COVID 19)
 - Турпакет  – загалом 35 € (обов'язкова оплата). 
          В турпакет включено:
                 - оглядова екскурсія, 
                 - екскурсія Константинополь - загадки минулого,
                 - екскурсія  Сулейман і Роксолана - Золотий Вік ;
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати.
арантія від невиїзду - 7€ (Якщо Ви переживаєте сприводу позитивного результату ПЛР тесту рекомендуємо замовити гарантію від невиїзду. При замовленні цієї послуги ми гарантуємо повернення  100% від вартості туру при позитивному результаті на СOVID-19 туристу, котрий захворів і перенесення оплачених коштів для інших осіб з якими ви подорожуєте на аналогічний тур до кінця поточного року. Замовити послугу можна тілки при бронюванні туру). 

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

*При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
**Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.