Palomnytstvo-stratch

Християнські святині Львівщини.
(Паломницька програма)
Паломництво святу Воздвиження чесного й животворящого Хреста
26-27 вересня 2020
Золочів, Глиняни, Унів (1 день) - Страдч, Крехів, Жовква (1 день)

Вартість: 749 грн*
при бронюванні до 01.07 / після 01.07 - 799 грн

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.00)
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:


1 день Виїзд з Тернополя, переїзд у Золочів. Відвідування Золочівського замку. Екскурсія замком.
Довідка: Розміщений на невисокому пагорбі в заплаві двох річок, Золочівський замок свого часу слугував як для оборони, так і для житла. У 1634-1636 роках за проектом невідомого архітектора його спорудив Яків Собеський, батько Яна Собеського – короля Польщі. У 1686 році на замовлення короля Яна ІІІ Собєського замок був оновлений і оздоблений творами мистецтва. В’їзна вежа, Китайський палац, великий житловий палац творять прекрасний ренесансний ансамбль замку.
У другій половині XVII століть Золочівський замок неодноразово зазнавав козацьких, татарських, турецьких нападів та облог. Від багатого спадку замку у 1801 році залишилося небагато, серйозних втрат та руйнувань він зазнав і в ХХ столітті: у замку кілька разів змінювались власники, поки він не став власністю держави. Впродовж віків Золочівський замок був і фортецею, і королівською резиденцією, і панською садибою, і навіть тюрмою та навчальним закладом.
На замковому дворі розташований Великий палац, Китайський палац, який є одним з небагатьох зразків східної архітектури на українських землях. Нині в ньому розташована експозиція Східних культур (мистецтво Японії, Китаю, Індії, Єгипту).
Золочівський замок

Переїзд в Унів.
Розповідь про монастир.
Унівська обитель — найбільший паломницький центр у Галичині, куди щорічно до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці Одигитрії та цілющого джерела прибувають десятки тисяч прочан.
Храм Успення Пресвятої Богородиці, будівництво якого було завершене не пізніше 1770-х рр., є найціннішою пам'яткою архітектурного ансамблю монастиря. Цей монастир, один із чотирьох в Україні і єдиний в УГКЦ монастир, що має статус лаври, є місцем паломництва християнських прочан. Особливий вклад в розвиток Унівського монастиря належить митрополиту Андрею Шептицькому. Саме він на початку ХХ століття надав монастирю статус Лаври і віддав його у володіння монахам
На території Лаври відкрито частину давніх оборонних укріплень та в'їзну браму (на монастирському подвір'ї).
Від монастиря можна піднятися на Чернечу гору, де сьогодні розташований монаший цвинтар. Колись тут було городище ІХ ст.
Справжнім скарбом Лаври є  Унівська Чудотворна Ікона.
Божественна Літургія. Молитви перед чудотворною іконою Унівською.
Святоуспенська унівська лавра 

Виїзд з Унева. Переїзд до Глинян
Довідка: Церква Успіння Пресвятої Богородиці в Глинянах належить до найвиразніших пам’яток XVIII ст. Існує передання, що сам Богдан Хмельницький, який перед штурмом Львова 1648 р. побував зі своїм військом у Глинянах, подарував церкві Успіння Пресвятої Богородиці ікону Розп’яття Ісуса Христа. Так 1886 р. у Глинянах була велика пожежа, всі будівлі обабіч храму згоріли, дерев’яна ж церква залишилася неушкодженою. За переказами людей, над храмом бачили постать Богородиці, яка тримала над церквою широко розведені руки аж до часу, коли полум’я зникло. На Святвечір 1936 року сільські діти, що гралися неподалік покинутого храму, помітили дивне світло в його вікнах. Думаючи, що церкву зсередини охопила пожежа, вони кинулися кликати дорослих. Селяни поспішили на порятунок. Коли ж відкрили двері і увійшли всередину, перед очима неземним світлом сяяв образ Розп’яття Ісуса Христа – запрестольна ікона. Чудо сяяння ікони справило величезне враження на людей. Входячи до церкви, вони падали на коліна, молились і плакали, огорнуті незбагненним почуттям вдячності і благоговіння. Незабаром вістка про чудотворний глинянський образ дійшла до Риму, і в році 1938 Папа Римський Пій ХІ коронував Розп’яття та надав церкві Успіння Пресвятої Богородиці право 12-х відпустів на рік, зокрема і на свято Різдва Івана Хрестителя.  Молитва біля ікони. Повернення додому
Церква Успіння Пресвятої Богородиці в Глинянах


Виїзд зі Львова, переїзд у Страдч.
Довідка: Про Страдч як відпустове місце й нині знає вся Україна. Страдч є однією з найбільших святинь Української греко-католицької церкви, яку за значущістю порівнюють із Зарваницею та Уневом. А також  – однією з найдавніших пам’яток християнства в Україні, адже молитва вперше вознеслася тут до неба ще в далекому ХІ ст.
Папа Пій ХІ своєю грамотою благословив Хресну дорогу на Страдецькій горі. Верховний архієпископ надав їй статус Єрусалимської. Це означає, що проходження нею прирівнюється до проходження Єрусалимського хресного ходу, яким колись ішов сам Христос.
А церква Успіння Пресвятої Богородиці відповідною постановою Святішого Отця наділена повним відпустом на щодень за участь у Службі Божій. Лише кілька церков у світі мають таку ласку і привілей.
Ті, хто прямує на Страдецьку гору, переконані, що завдяки молитвам у цьому місці відбуваються чудесні зцілення, до Бога навертаються їхні родичі та близькі. А також кажуть, що тут відпускають гріхи роду та прокляття.
Страдецький печерний монастир унікальний тим, що зберігся майже без змін ще з часів свого заселення. Це довгий підземний коридор із келіями. Тут же збереглася чи не єдина в Україні затворницька келія з невеличким віконечком, що виходило у святилище, щоб затворник міг приймати Святе Причастя і отримувати свою скромну щоденну поживу. У самому Страдчі і досі з вуст у вуста передається розповідь про те, що чернеча печера є значно глибшою і довгим проходом з’єднує це святе місце з самою Києво-Печерською Лаврою.
Відвідання монастиря, Хресна дорога на Страдецькій горі. Час для приватної молитви.
 
Переїзд у Крехів.
Відвідання монастиря Отців Василіан. Божественна літургія.
Монастир, за народними переказами, заснували двоє мандрівних монахів - Йоіл та Сильвестр наприкінці ХVI ст.
Крехівська обитель віддавна була паломницьким центром. Ще в ХVІІ - ХVІІІ ст. тисячі прочан з усіх українських земель, центральної Росії, з-за Дону, з Молдавії і навіть Греції приходили, щоб поклонитися чудотворним образам Божої Матері і Святого Миколая. Ці ікони, і є найбільшими скарбами обителі.
З іншого боку іконостаса є ще один чудотворний образ - Святого Миколая Чудотворця, архієпископа Мирлікійського.
Багато людей відвідують Крехів заради джерела Божої Матері, яке розташоване поблизу монастиря в лісі. За останні роки там була встановлена капличка з фігурою Пречистої Діви Марії. Джерельна вода має властивість не псуватися і, за свідченнями місцевих жителів, в чудесний спосіб оздоровлює.
Похід до джерела та до печерної церкви.
За бажанням можна пообідати на території монастиря.
Переїзд до Жовкви


Довідка: Жовква веде свою історію з 1597 року, коли польський гетьман Станіслав Жолкевський побудував у старовинному селі замок і назвав місце своїм ім'ям.
Жолкевський вирішив будувати «ідеальне місто» під впливом популярних в XVI столітті ідей Томаса Мора і Томазо Кампанелли. Центральний ансамбль склали потужні замкові укріплення і прекрасна архітектура за всіма канонами ренесансу з центральною площею-пляццою і прямими вулицями від неї.
Екскурсія містом. Ми відвідуємо дерев’яну церкву Пресвятої Трійці, подвір’я замку, площу Вічеву, костел Святого Лаврентія, Василіанський і Домініканський монастирі, синагогу.
Тут, на колишній площі Ринковій, можна почастуватися смачною кавою зі здобними тістечками у місцевій цукерні.
Вільний час для того щоб насолодитись цим ідеальним містом.
Повернення додому


У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-екскурсії по програмі

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-приватні витрати
- харчування (обід в Крехові)

Рекомендуємо взяти з собою:
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-панаму чи капелюх для захисту від сонця.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.