Паломництво до Меджугор’є на Новий Рік 2025 + різдвяні Будапешт та Відень

                                   Паломництво до Меджугор’є на Новий Рік +

 різдвяні Будапешт та Відень
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
27 грудня 2024 - 03 січня 2025

Ціна туру - 249 + 200 грн 
 АКЦІЙНА ЦІНА ТУРУ - 229 € +200 грн 

Будапешт (1 день, 1 ніч) - Відень (1 день) - Меджугор’є (4 дні, 3 ночі) 


Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (14.00), Зборів (14.30);
Львівська обл.: Золочів (15.00), Львів (16.30), Стрий (17.30);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (15.00), Калуш (15.30), Долина (16.30);
Закарпатська обл.: Свалява (19.30), Мукачево (20.00), Ужгород (21.00), Чоп (21.30);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, п'ятниця (27.12.2024). ВИЇЗД З УКРАЇНИ
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Угорського кордону. Нічний переїзд до Будапешту.

2 день, субота (28.12.2024). БУДАПЕШТ
Прибуття в новорічний Будапешт  орієнтово  о 10:00.
За незабутніми враженнями, яскравими емоціями та чудовими спогадами ми прибуваємо в одну з найкрасивіших столиць Європи, перлину Дунаю - Будапешт. З висоти пташиного польоту Будапешт схожий на гігантський амфітеатр. По обох берегах річки постають справжні скарби світової спадщини: Королівський палац і Середньовічний квартал, Будайська фортеця, знаменита церква Матяша, Рибацький бастіон, з тераси якого вдкривається прекрасна панорама на Дунай і протилежний берег, Парламент, Площа Героїв, проспект Андраші, замок Вайдахуняд. Всю цю красу в новорічному обрамленні ми побачимо з Вами під час оглядової екскурсії "Будапешт - перлина Дунаю" (15€).
В вільний час запрошуємо на факультативну прогулянку на кораблику - "Дунайські легенди", де за келихом ароматного вина чи шампанського ви побачите всі найкрасивіші об'єкти архітектури, що розмістилися з обох боків Дунаю.  
Також пропонуємо відвідати термальні купальні "Сечені" – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і одна із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, де комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м2 з температурою води - 28 і 36 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні. Ціни на вхідні квитки можна переглянути ТУТ.
Переїзд та поселення в готель.
 Різдвяний Будапешт 

3 день, неділя (29.12.2024). ВІДЕНЬ
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд в Відень (зупинка 9 годин).
Свята Літургія в парафіяльній спільноті в Відні.
 Прогулянка містом. Вільний час.
Відень – місто австрійських імператорів та музикантів, місто музики, вальсів, неповторних парків, чудового вина… В цьому місті у всьому відчувається недбало-марнотратний розмах минулої імперії. Неймовірно красивий, затишний історичний центр, ув'язнений у кільце садів і парків. Витончена архітектура в світлих тонах – і в голові мимоволі починають звучати вальси Штрауса, які, здається, тільки тут і можна було створити, надихнувшись атмосферою легкого, п'янкого міста.
Рекомендуємо оглядову екскурсію містом «Відень – місто королів» (20)
Екскурсія починається знайомством із зимовою резиденцією династії Ґабсбурґів - Хофбурґ, далі прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам'ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і Собор св. Стефана, в якому знаходиться знаменита Ікона Марії Повчанської, перенесена сюди австро-угорським імператором з закарпатського містечка Повч. Ікона прославилась сотнями зцілень невиліковно-хворих людей, які відвідували церкву, де вона знаходилась і ревно молились.
Екскурсія палацом Бельведер у Відні — це захоплююча подорож у світ розкішного барокового палацу та його величних садів. Палац Бельведер складається з двох окремих будівель — Верхнього та Нижнього Бельведеру, які створюють враження магічного архітектурного ансамблю.
Рекомендуємо екскурсію у «Палац Белбедер » (20€ + вх. кв.).
Починаючи з Верхнього Бельведеру, ви зазирнете у величні кімнати, де відображена розкіш історичного життя австрійських аристократів. Гості мають можливість оглянути виставки та колекції мистецтва, серед яких представлені шедеври епохи бароко, ренесансу та рококо.
Продовжуючи екскурсію, ви відвідаєте Нижній Бельведер, де розташована ще більша кількість художніх виставок та експозицій. Тут ви зможете помилуватися картинами видатних майстрів, скульптурами та іншими проявами мистецтва.
Також прогуляетесь у садах палацового комплексу. Гості можуть насолодитися прогулянкою по красиво оздоблених алеях, розкішних фонтанах та вишуканих садових архітектурних елементах.
Завершення екскурсії відбувається у передпокої, де гості мають можливість придбати сувеніри та подарунки, пов'язані з палацом Бельведер, щоб забрати з собою частинку цієї неперевершеної подорожі.
Екскурсія палацом Бельведер у Відні — це не лише можливість пізнати історію та культуру, але й незабутнє переживання, яке залишить невимовні враження про величність минулого.
Після екскурсії, радимо відпочити в одному з багатьох затишних кафе та ресторанчиків Відня , відчути неповторний смак віденської кави та знаменитого віденського яблучного штруделя, насолодитись атмосферою величного Відня.
Збір групи. Переїзд до Меджугор'я
 Віденьска ратуша  

4 день, понеділок (30.12.2024). МЕДЖУГОР’Є
Ранкове прибуття до Меджугор'є.
Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідування церкви Св. Якова - покровитель усіх паломників, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії.
Обід.
Молитва вервиці на горі об’явлень Подбрдо. Вільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
21:00 – Повернення в готель/пансіонат. 
Ночівля в готелі. 
 Молитва на горі об'явлень 

5 день, вівторок (31.12.2024). МЕДЖУГОР’Є. ЗУСТРІЧ НОВОГО РОКУ
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді.
Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві.
Обід.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса
19.00 – Освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла.
Ночівля в готелі.
 Церква Якова  

6 день, середа (01.01.2025). МЕДЖУГОР’Є. 
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді.
Хресна Дорога на горі Кріжевац
Обід.
*Рекомендуємо поїздку в Мостар (за бажанням, 10€).
Можливе відвідування «Майчиного села» (села Матері) - заснованого о. Славком Барбарічем в 1993 р. Заснування "Майчиного села" викликала необхідність опіки над дітьми, які втратили свої сім'ї та житло внаслідок війни на Балканах. На території є навіть свій зоопарк Святого Франциска, який заснував ще о. Славко Барбаріч для реабілітації жінок та дітей, які внаслідок психологічних травм після військових дій не могли спілкуватися з іншими людьми.
Вільний час для приватної молитви, відпочинку чи купівлі сувенірів. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.

7 день, четвер (02.01.2025). МЕДЖУГОР’Є.
Сніданок.
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Можлива зустріч з Ненсі і Патріком – колишніми атеїстами мільйонерами, які змінили своє життя через послання Богородиці в Меджугор’є. На даний час вони проживають в Меджугор’є, розповідаючи свідоцтво свого життя паломникам та служачи для священників, яких безкоштовно приймають в своєму чудовому замку. 
Обід. 
Вільний час для приватної молитви та відпочинку. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
Запрошуємо прогулятись одним із найколоритніших міст країни. Мальовниче місто зі знаменитим Старим мостом, яке розкинулось на берегах річки Неретви, вважається одним із найпопулярніших центрів Боснії та Герцеговини.
17:00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці
18:00 – Свята Меса
19.00 – Освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла.
19.30 – збір групи. Нічний переїзд в Україну.
Замок Ненсі і Патріка 

8 день, п'ятниця (03.01.2025).
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 14.00).

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-ночівля в готелі на території Угорщини;
-сніданок в готелі на території Угорщини;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4* в Меджугор'є;
-сніданки та обіди згідно програми в Меджугор'є;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-харчування, не передбачене готелями;
-факультативні екскурсії;
-2 € - обов’язкова плата (благодійний внесок у спільноту Світло Марії, яка сприяє організації зустрічей та свідчень для українських груп в Меджугор‘є, а також забезпечує синхронний переклад вечірньої молитовної програми);
-приватні витрати.
медичне страхування (програма Light, Standart, деталі тут>>>, за бажанням Ви можете оформити страховий поліс самостійно)


                                     Страхування Standart


   Страхування Light

до 64.99 років

350 грн



200 грн

від 65 років до 70.99 років

550 грн

від 71 року до 75.99

800 грн


Рекомендуємо взяти з собою:
-невеликий FM-радіоприймач з навушниками (це може бути також mp3 плеєр чи мобільний телефон з функцією FM-радіо);
-Біблію;
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-ліхтарик;
-зручний одяг та взуття.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!!  потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності