Термали зі Львова


«Термальні води Угорщини»
2 – 7 червня 2019 р.
Вартість туру 130 € + 200 грн.

Марія Повч – Хайдусобосло – Егерсалок – Егер – Мішкольц – Токай
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (21.00)*, Зборів (21.30)*;
Львівська обл.: Золочів (22.00)*, Львів (23.00), Стрий (00.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.



 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, неділя (02.06.2019). Збір групи. Виїзд на кордон.

2 день, понеділок (03.06.2019). МАРІЯ ПОВЧ, ХАЙДУСОБОСЛО.
Прибуття в Угорщину, місто Марія Повч. Молитва  у церкві св.  Михаїла, біля чудотворної ікони Матері Божої. Ікона славиться у Європі як «плачуча». Розповідь про історію цього відпустового місця зворушить вас.
Переїзд в термальне курортне місто Хайдусобосло. Шукали блакитне золото – знайшли гаряче. Вгадайте-но, що то за диво? Підказка: так угорське місто з хитромудрою назвою Хайдусобосло (Hajdúszoboszló) перетворилося у процвітаючий термальний курорт. На початку минулого століття тут бурили газову свердловину, однак на поверхню вирвався не метан, а води термального джерела.
Термальна вода – це «гаряче золото» Хайдусобосло. У місті діє найбільший в Угорщині водолікувальний комплекс Hungarospa, територія якого охоплює 30 га. Вода коричневого кольору з характерним запахом подається у купальні зі свердловини понад кілометрової глибини.
Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою. У басейнах вода температурою 75°С охолоджується до 32 – 38°С. Дослідження виявили, що термальна вода Хайдусобосло містить бітум, хлорид натрію, хлорид амонію, бром, йод, калій, та інші хімічні елементи, серед яких літій, магній, залізо – і далі за таблицею Мендєлєєва.
Поселення в готель, відпочинок в термальних басейнах.
Ікона Марії Повчанської
  
3 день, вівтрок (04.06.2019). ХАЙДУСОБОСЛО.
Сніданок в ресторані готелю. Відпочинок в термальних басейнах бальнеологічного курорту.
Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою. У басейнах вода температурою 75°С охолоджується до 32 – 38°С. Дослідження виявили, що термальна вода Хайдусобосло містить бітум, хлорид натрію, хлорид амонію, бром, йод, калій, та інші хімічні елементи, серед яких літій, магній, залізо – і далі за таблицею Мендєлєєва.
Хайдусобосло

4 день, середа (05.06.2019). ЕГЕРСАЛОК, ЕГЕР.
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в термальні купальні м. Егерсалок. Чисте повітря, гарний ландшафт, сосновий ліс і великий комплекс з лікувальною водою. Егерсалок – це невелике курортне селище в 140 км від Будапешта. Купальні знаходяться біля гарячого джерела, що б'є на поверхню з глибини 410 м. Температура води + 68°С. Стікаючи вниз, вона створила соляні пагорби через що термальні купальні Егерссалока називають «Угорським Памуккале».
Далі їдемо до угорського містечка Егер. Тут нас чекає смачнючий угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних льохів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях (вартість €15).
Повернення в готель, ночівля.
Купальні Егерсалоку

5 день, четвер (06.06.2019). ХАЙДУСОБОСЛО.
Сніданок в ресторані готелю. Відпочинок в термальних басейнах бальнеологічного курорту. За бажанням, відвідування аутлет центру, шопінг.

Мішкольц

6 день, п'ятниця (07.06.2019). МІШКОЛЬЦ, ТОКАЙ.
Недільна Літургія українською мовою в каплиці. Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Мішкольц.
Термальні купальні в печерах Мішкольце-Топольце. Тут сама атмосфера створює чудовий настрій для водних процедур, тут ви отримаєте неймовірний заряд бадьорості та енергії на цілий день! Релаксація в печерній купальні з різними світловими ефектами та розвагами!
Далі наша подорож продовжується в Токаї - знаменитому виноробному регіоні Угорщини. А ви знали, що тут при храмі прислуговував у свій час Григорій Сковорода? Зараз Токай належить до Угорщини, а колись це було древньоруське місто. Ми відвідаємо храм, в якому служив дяком Григорій Сковорода та побуваємо в одному з безлічі винних погребів, де скуштуємо знамениті токайські вина та справжній угорський гуляш (вартість €20).
Токайське вино є дуже відомим у світі. Це десертні солодкі вина з насиченим золотистим забарвленням, які так полюбляли пити королі ще у давні часи. Виноград збирають восени, коли він влітку під сонцем дозрів, а восени під час дощів та туманів покрився унікальною «благородною» цвіллю, а потім ще під сонцем виноград не гниє. а перетворюється на родзинки одразу ж на лозі. Вже на цьому етапі сонячно-медово-пліснявілий виноград збирають і роблять смачне вино.
Виїзд на кордон. Прибуття до Львова пізно ввечері.

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
- проживання в готелі;
- харчування – сніданки (після ночівлі в готелі);
- медичне страхування.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- вхідні квитки в купальні та інші екскурсійні об'єкти;
- дегустації вин та гуляшу (за бажанням).

Важливо:

ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно,  трансфер до Львова здійснюється за додаткову оплату, ціну уточнюйте при бронюванні туру;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;