Вікенд в термалах 22.10


Термальний релакс в Угорщині
5 днів
Вартість туру: 130 € + 200 грн.

Дати турів:

Марія Повч – Хайдусобосло – Егерсалок – Егер – Долина красунь – Дебрецен – Токай

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (21.00)*, Зборів (21.30)*;
Львівська обл.: Золочів (22.00)*, Львів (23.00), Стрий (00.00).
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.



 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день. Збір групи. Виїзд на кордон.

2 день. МАРІЯ ПОВЧ, ХАЙДУСОБОСЛО.
Прибуття в Угорщину, місто Марія Повч. Молитва  у церкві св.  Михаїла, біля чудотворної ікони Матері Божої. Ікона славиться у Європі як «плачуча». Розповідь про історію цього відпустового місця зворушить вас.
Переїзд в термальне курортне місто Хайдусобосло. Шукали блакитне золото – знайшли гаряче. Вгадайте-но, що то за диво? Підказка: так угорське місто з хитромудрою назвою Хайдусобосло (Hajdúszoboszló) перетворилося у процвітаючий термальний курорт. На початку минулого століття тут бурили газову свердловину, однак на поверхню вирвався не метан, а води термального джерела.
Термальна вода – це «гаряче золото» Хайдусобосло. У місті діє найбільший в Угорщині водолікувальний комплекс Hungarospa, територія якого охоплює 30 га. Вода коричневого кольору з характерним запахом подається у купальні зі свердловини понад кілометрової глибини.
Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою. У басейнах вода температурою 75°С охолоджується до 32 – 38°С. Дослідження виявили, що термальна вода Хайдусобосло містить бітум, хлорид натрію, хлорид амонію, бром, йод, калій, та інші хімічні елементи, серед яких літій, магній, залізо – і далі за таблицею Мендєлєєва.
Поселення в готель, відпочинок в термальних басейнах.
 Термальні води Хадусобосло

3 день. ХАЙДУСОБОСЛО.
Сніданок в ресторані готелю. Відпочинок в термальних басейнах бальнеологічного курорту.
Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою. У басейнах вода температурою 75°С охолоджується до 32 – 38°С. Дослідження виявили, що термальна вода Хайдусобосло містить бітум, хлорид натрію, хлорид амонію, бром, йод, калій, та інші хімічні елементи, серед яких літій, магній, залізо – і далі за таблицею Мендєлєєва.
Територія центру Хайдусобосло

4 день. ЕГЕРСАЛОК, ЕГЕР, ДОЛИНА КРАСУНЬ
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в термальні купальні м. Егерсалок. Чисте повітря, гарний ландшафт, сосновий ліс і великий комплекс з лікувальною водою. Егерсалок – це невелике курортне селище в 140 км від Будапешта. Купальні знаходяться біля гарячого джерела, що б'є на поверхню з глибини 410 м. Температура води + 68°С. Стікаючи вниз, вона створила соляні пагорби через що термальні купальні Егерссалока називають «Угорським Памуккале».
Егер. Екскурсія одним з найкрасивіших міст Угорщини - містом квітів, студентів і знаменитого червоного вина. Егер також відомий як «місто - патріот», адже комендант Егерської фортеці Іштвана Добо - зробив історичний подвиг: він із невеликою кількістю воїнів цілий місяць протистояв туркам, які мали майже двадцятикратну перевагу!
Далі їдемо в Долину красунь, поруч з невеликим угорським містечком Егер. Тут нас чекає смачнючий угорський гуляш та дегустація п’яти сортів ексклюзивних угорських вин в одному із винних льохів. Усе вино вироблене із винограду, що росте на місцевих плантаціях (вартість €15).
Повернення в готель, ночівля.
Купальні Егерсалоку

5 день. ХАЙДУСОБОСЛО.
Сніданок в ресторані готелю. Відпочинок в термальних басейнах бальнеологічного курорту. За бажанням, відвідування аутлет центру, шопінг.
Басейни Хайдусобосло

6 день. ДЕБРЕЦЕН, ТОКАЙ.
Недільна Літургія українською мовою в каплиці. Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Мішкольц.
Термальні купальні в печерах Мішкольце-Топольце. Тут сама атмосфера створює чудовий настрій для водних процедур, тут ви отримаєте неймовірний заряд бадьорості та енергії на цілий день! Релаксація в печерній купальні з різними світловими ефектами та розвагами!
Далі наша подорож продовжується в Токаї - знаменитому виноробному регіоні Угорщини. А ви знали, що тут при храмі прислуговував у свій час Григорій Сковорода? Зараз Токай належить до Угорщини, а колись це було древньоруське місто. Ми відвідаємо храм, в якому служив дяком Григорій Сковорода та побуваємо в одному з безлічі винних погребів, де скуштуємо знамениті токайські вина та справжній угорський гуляш (вартість €15).
Токайське вино є дуже відомим у світі. Це десертні солодкі вина з насиченим золотистим забарвленням, які так полюбляли пити королі ще у давні часи. Виноград збирають восени, коли він влітку під сонцем дозрів, а восени під час дощів та туманів покрився унікальною «благородною» цвіллю, а потім ще під сонцем виноград не гниє. а перетворюється на родзинки одразу ж на лозі. Вже на цьому етапі сонячно-медово-пліснявілий виноград збирають і роблять смачне вино.
Виїзд на кордон. Прибуття пізно ввечері.
Дегустація вина в Токай

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
- проживання в готелі;
- харчування – сніданки (після ночівлі в готелі);
- медичне страхування
- екскурсія в Егері

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- вхідні квитки в купальні та інші екскурсійні об'єкти;
- дегустації вин та гуляшу (за бажанням).

Важливо:

ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно,  трансфер до Львова здійснюється за додаткову оплату, ціну уточнюйте при бронюванні туру;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;