Мелодія Греції - Халкідіки

 Відпочинок на Егейському морі в Греції 
«Мелодія Греції - Халкідіки»
 (ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)
21.08-30.08.2022

2-га лінія, сніданки та вечері 
Халкідіки, Кріопігі–  г. Олімп* - монастирі Метеори*
 - Салоніки* - Едесса* - Афіни*  - Афон*
 ЦІНА  ТУРУ  379€ *+300 грн   

  
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Зборів (07.00), Тернопіль (07.30), Теребовля (08.00), Чортків (08.30), Бучач (09.00), Заліщики (09.30);
Львівська обл.: Золочів (06.30), Львів (05.30),
Чернівецька обл.: Чернівці (11.00)
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.30)
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
 
 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, неділя (21.08.2022)
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження українсько-румунського кордону. Переїзд в Грецію.
 
2  день, понеділок (22.08.2022) ХАЛКІДІКИ.
Прибуття на Халкідіки, містечко Кріопігі (орієнтовно о 15.00). Поселення в готелі. Відпочинок на пляжах Егейського моря. Організовано або приватно за бажанням відвідування чарівних місць даного регіону Греції; морські, автобусні та пішохідні мандрівки. Греція, це те місце, котре ідеально підходить та просто створене для екскурсій. Про усі можливі екскурсії та їх деталі Вам повідомить керівник групи в автобусі.
Вечеря та ночівля в готелі.
Довідка: Півострів Халкідікі розташований у північній частині Егейського моря і відрізняється дуже цікавою «тризубою» формою, яку утворюють три тонкі витягнуті півострова-«пальці». Це Кассандра, Ситон та Агіон-Орос (Афон). Халкідікі - головне курортне місце материкової Греції. На відміну від південних островів, вони потопають у яскравій зелені навіть у розпал літа. Курорт загалом пропонує спокійний та комфортний відпочинок, у тому числі сімейний. Тут є готелі всіх категорій: від "п'ятизіркових" до дешевих апартаментів.
Халкідіки славляться чистими пляжами та спокійним морем, але й крім відпочинку на узбережжі тут є чим зайнятися. Збереглися руїни кількох стародавніх міст, є археологічні та антропологічні музеї. Головна релігійна пам'ятка — монастирський комплекс на Афоні — доступна не всім, тому користується попитом морська екскурсія навколо закритого півострова.

*Рекомендуємо Грецький вечір (35 €).
Побувати в Греції і не взяти участь в одному з відомих грецьких вечорів - означає позбавити себе можливості познайомитися з кращими традиціями відпочинку місцевих жителів. Не втрачайте шанс дізнатися, що таке грецька гостинність, яка відома  на весь світ!
Пориньте в атмосферу незабутнього грецького вечора! У хороводі танців, під звуки національних музичних інструментів і пісень ви відчуєте знамениту грецьку здатність насолоджуватися кожним днем життя.
Під час вечора для вас виступатимуть танцюристи, які не тільки познайомлять з танцями різних районів Греції, але і навчать  танцювати всіх бажаючих. Під звуки незвичайно мелодійного бузукі (грецького національного музичного інструменту) ви зможете скуштувати страви грецької кухні і станцюєте, можливо навіть, перший раз у житті запальний сіртакі. При бажанні ви зможете приєднатися до будь-якого вподобаного вам танцю.
 
3 день, вівторок (23.08.2022) ХАЛКІДІКИ, АФІНИ
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. Організовано або приватно за бажанням відвідування чарівних місць даного регіону Греції; морські, автобусні та пішохідні мандрівки. Халкідіки, це те місце, котре ідеально підходить та просто створене для екскурсій. Про усі можливі екскурсії та їх деталі Вам повідомить керівник групи в автобусі.
Вечеря та ночівля в готелі.
 
*Рекомендуємо факультативну екскурсію в Афіни (70 /50€ + вх.кв.12€ ).
Якщо є бажання відчути життя древнього міста всією душею, помилуватися гармонією між сучасністю і старовиною, тоді сміливо можете замовляти екскурсію в Афіни.
Маршрут включає оглядову екскурсію по античному місту Афіни і відвідання знаменитого Акрополя. На оглядовій екскурсії ми відвідаємо: Синтагму, будівлі Парламенту та пам'ятника невідомому солдату, біля якого несуть варту солдати президентської гвардії, Національний сад, Арку Адріана, Храм Зевса Олімпійського, нумізматичний музей Шлімана, резиденція президента Республіки, Заппейон і інші важливі місця міста.
Нас також чекає Стадіон, на якому в 1896 р пройшли перші відроджені Олімпійські ігри і, звичайно ж, перлину Афін - знаменитий Акрополь.
Тут дізнаємося дивовижну історію пагорба і його храмів, зробимо фото на пам'ять і побачимо лабіринти вуличок міста з висоти пташиного польоту.
 
4 день, середа (24.08.2022) ХАЛКІДІКИ, ЛУТРА АРІДЕЯ І ЕДЕССА
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 
*Рекомендуємо факультативну екскурсію Лутра Арідея та Едесса (30/25 € + вх.кв.3€ ).
Чутка про цілющу силу гарячих джерел Лутра в Арідея поширилася вже далеко за межі Греції. Із року в рік туди стікається все більше людей: одні їдуть за оздоровленням, інші - за приголомшливими гірськими видами цього містечка.
Джерела ЛУТРА в Арідея настільки повноводні, що утворюють собою справжню річку. Греки нарекли її Термопотамос, що означає «гаряча ріка», річка обривається 20-метровим водоспадом. Однак водоспад цей не тільки зачаровує своїм виглядом, але і несе чисто практичну користь: в його виконанні можна отримати, ймовірно, найбільш тонізуючий масаж в світі. Вода температурою +38 градусів прекрасно розпарює тіло, а пружні струмені з дивовижною легкістю розслаблюють затерплі м'язи.
Якщо ми вже опинились в  цих місцях, не варто упускати можливість потрапити і в інше «місто на водах» - Едесу. Якщо в ЛУТРІ відпочивають тілом, то повітря Едесси розслабляє вже дух. Це місто романтиків і закоханих, адже не потрапити під вплив його чар неможливо. Зачаровує своєю красою каскад з водоспадів прикрашає собою Едессу. З 70-метрової висоти блискучою стіною падає вода Караноса - водоспаду, що дозволяє милуватися собою не тільки з «фасаду», а й з внутрішньої сторони: адже крізь ущелину проведений невеликий місток.
Вечеря та ночівля в готелі.
 
5 день, четвер (25.08.2022) ХАЛКІДІКИ, САЛОНІКИ
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 
 
*Рекомендуємо факультативну екскурсію у м. Салоніки (20/17€).
Довідка: Салоніки, або Фессалоніки (одна назва, чого варта) - місто з історією довжиною у 23 століття, історія багата подіями, пов'язаними з відомими історичними особистостями. Місто було побудовано на перетині торговельних шляхів, що у всі часи робило Салоніки великим і впливовим центром Середземномор’я.
Сьогодні Салоніки - популярний літній курорт, який приваблює не тільки пам'ятниками минулого. Салоніки є другим за величиною містом Греції. Це північна столиця країни, знаменита своїми жвавими вулицями, яскравим нічним життям і прекрасною культурною спадщиною. Колоритні ландшафти, розвинена туристична інфраструктура, приємний клімат – все це гарантувало Салонікам репутацію ідеального місця для відпочинку.
В 90-х роках минулого століття Салоніки отримали статус культурної столиці не тільки Греції, але і всієї Європи. Його численні пам’ятки, археологічно важливі місця та чудова архітектура щороку приваблюють туристів з усіх країн світу!
Вечеря та ночівля в готелі.
 
6 день, п'ятниця (26.08.2022) ХАЛКІДІКИ, ГОРА ОЛІМП
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 

Рекомендуємо факультативну екскурсію на гору Олімп (25 €/15€).
Неможливо побувати в Греції і не піднятися на Олімп - гору, яку визнали своїм домом самі Боги! Тут кожен камінь нагадує про небожителів. Частина каменів і до сьогодні зберігає сліди потужних пальців сторуких Велетнів, що допомогли Олімпійцям здобути перемогу на Титанами. Ми піднімемосьна оглядову площадку на висоту 1000 метрів, звідки відкривається незабутній вид на Пієрію і морське узбережжя. Прохолода олімпійських вершин, таємничі землі Еллади, що лежать біля підніжжя гори, і містичний серпанок хмар, з яких нібито сходять на тлінну землю самі боги - все це безумовно заворожує. Трохи вище шумлять кришталеві води Олімпійського водоспаду, які переростають в ріку Еніпеас, де тамував спрагу грізний Зевс. Тут же, на висоті тисячі кілометрів ховається древній монастир св. Діонісія і однойменна печера, що вражає своєю тишиною і спокоєм.
 Ще більш спокійний виявиться зачарований світ села святого Пантелеймона. Сучасність нібито не торкнулася цього казкового місця і не зруйнувала його чар: середньовічні вулички так і живуть своїм життям, уособлюючи в собі світ Андерсена і Пушкіна, Езопа і братів Грімм. Бруківка, невеликі двоповерхові будиночки, черепиця дахів - кожен дорослий неодмінно впізнає тут образи зі свого дитинства, коли ласкавий голос читав улюблені казки. У серці села причаїлися скромна церква святого Пантелеймона - християнського цілителя і покровителя війни. Світла, тиха і позбавлена ​​помпезності міських храмів, вона гостинно приймає кожного парафіянина.
У містечку Платамонас, що сховалося за низкою вже південних перевалів Олімпу, на високому пагорбі височать білі стіни фортеці. Дісталася в подарунок від візантійців, фортеця Платамон, прикрашає собою цей гірський пейзаж вже більше тисячі років. Хоча візантійці були не першими, хто облюбував це місце: ще стародавні елліни звели біля Платамон свої укріплення, які і до цього дня відтіняють середньовічний дух фортеці.
Кожна перемога над собою - цінна !
 Вечеря та ночівля в готелі.

7 день субота (27.08.2022) ХАЛКІДІКИ, МЕТЕОРИ
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 
 
*Рекомендуємо факультативну екскурсію до монастирів Метеорів (35 /25€ +вхідний квиток - 3 €)
Сама Божественна долоня розсипала по землі цих кам'яних птахів, які отримали назву Метеори. На вершинах цих величезних і наче завислих в повітрі каменів розташувалися декілька православних монастирів. Унікальне поєднання божественного і рукотворного, святого і людського, небаченого духовного і, в той же час, такого земного, зробило Метеори другим за популярністю у паломників місцем в Греції. Вражаюча архітектура, захоплюючі види, розкіш  живопису та строгість монахів - саме так зустрічають гостей величні Метеори.
Довідка: Монастирі Метеори – це християнські монастирі, побудовані на гігантських обривистих скелях і велично спрямовані в небо. Це найбільший монастирський комплекс в Греції, який являє собою унікальне архітектурне досягнення і є одним з найдивовижніших та найвеличніших пам’яток Греції. За деякими даними, перші споруди були зведені ще в XV столітті, а відлюдники з'явилися тут вже в Х ст. Тоді вони піднімалися на кам'яні масиви за допомогою переставляння дерев'яних підмостків, укріплених на балках. З грецької "Метеора" (Μετέωρα) перекладається як "той, що ширяє в повітрі".
Метеори - восьме чудо світу...
 Вечеря та ночівля в готелі.

8 день, неділя (28.08.2022) ХАЛКІДІКИ
Сніданок в готелі.
Відпочинок на пляжах Егейського моря. 
 
Рекомендуємо екскурсію -круїз на кораблику до гори Афон (22 € + вх. кв на кораблик 18€).
Запрошуємо вас здійснити круїз вздовж узбережжя Афон на круїзному кораблі.
Маршрут проходить південно-західним узбережжям Святої Гори Афон, де знаходяться такі монастирі та святині: Частина мощей святої Параскеви. Ксенофонт - частка Животворчого Хреста Господнього, частки мощей Георгія Побідоносця, апостола Пилипа, святого Пантелеймона, святої Марини, апостола Андрія Первозванного, святого Варнави, святого Василя, святої Анни;
Скит Св. Праведної Анни (матері Пресвятої Богородиці) - чудотворна ікона, що зцілює від безпліддя.
З палуби нашого корабля ви зможете насолодитися незабутніми видами монастирів та природних пейзажів Афона, зафіксувавши ці пам'ятні моменти на фотоапарат або відеокамеру.
 Вечеря та ночівля в готелі.

9 день,  понеділок (29.08.2022) ХАЛКІДІКИ
Сніданок в готелі.
Виселення з готелю і виїзд  о 10.00.
Переїзд в Україну.

10 день, вівторок (30.08.2022)
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 20.00).
 

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.

Знижки для дітей

35 % Для дитини віком 2-11,99 років у номері з 2-ма дорослими.

15 % Для дитини віком 2-11,99 років з у номері з 1 дорослим

Для дітей віком 0-1,99 років вартість туру – 150€ на будь –яку дату

Додатково

Доплата за додаткове місце в автобусі – 99 €

Вартість проїзду( без проживання)  Україна –Греція–   Україна -135 €

Доплата за одномісне розміщення (Single) – 50%

Місця з 5 по 12 в автобусі можна забронювати за додаткову плату – 15 €

Важливо

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності

ОБОВ’ЯЗКОВО!!!   усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

Факультативи. Мінімальна кількість туристів на факультативи – 20 осіб

Діти до 10 років оплачують факультативи по дитячій вартості (вказано через риску після дорослої)

За вашим бажанням ми можемо організувати трансфер з місця Вашого проживання за мінімальну ціну. Вартість залежить від кількості бажаючих та місця відправлення. Просимо уточнювати у менеджера за 14-7 днів до туру.

 

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:

-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;

керівника групи;

-проживання в готелі у готелі ***

-сніданки, вечері згідно програми

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:

- медичне страхування (програма Light – 200  грн, Standart – 300 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)

Депозит на факультативні автобусні та пішохідні екскурсії  – загалом 35€ (обов'язкова оплата), дітям до 11,99 років - 25€

! Депозит НЕ можна використовувати на вхідні квитки чи прогулянки на кораблику-харчування, не передбачене готелями;

-проїзд громадським транспортом

-міський податок city-tax ( оплачується самостійно на рецепції)

Рекомендуємо взяти з собою:

-каримат (туристичний килимок);

-купальник/плавки, рушник, в’єтнамки;

-панаму чи капелюх для захисту від сонця