Паломництво до Ізраїлю на Святу Землю (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА) 30.09 - 09.10.2024

Паломництво до Ізраїлю на Святу Землю

(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)

30.09 - 09.10.2024

Ейн Карем - Вифлеєм - Гора Сіон - Єрусалим - Єрихон - Мертве море -  Церква св. Анни  - Хайфа - Назарет - Капернаум - Яффа - Гора Тавор - Йордан - Табха - Витанія 

Ціна туру з 25.05 - 650 
+ авіапелеліт з Польщі, Молдови або Румунії

ЦІНА ТУРУ до 24.05.24 - 600 $ + авіапереліт 
Виїзд зі Львова

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день. 

Виїзд зі Львова. Трансфер до Кишинева (Молдова).

2 день. ТЕЛЬ АВІВ, 
Виліт з Кишинева до Тель-Авіва.
Приліт в місцевий аеропорт. Трансфер до готелю. Поселення в готель. 

Тель - Авів 

3 день. ТЕЛЬ АВІВ, ПОЛЕ ПАСТУШКІВ, ВИФЛЕЄМ, ГОРА СІОН

Божественна Літургія. Сніданок.

Поле Пастушків.
Вифлеєм. Храм Різдва Христового, Молочна печера.

Місто Вифлеєм є цікаве вже самою своєю назвою – з єврейської вона перекладається як «дім хліба», натомість арабською означає «дім м’яса», – це місто є одною з найбільш визначних святинь не тільки християнства, але також і єврейської релігії. Вифлеєм належить до найдревніших міст людської історії, адже його було засновано ще в XVII-XVI століттях до Різдва Христового.

Без сумніву, найбільш значимим для серця християнина місцем у велелюдному Вифлеємі є печера, де більше 2000 років тому народився Ісус. Тепер на цьому місці видніється відома у всьому світі зірка із чотирнадцятьма променями, яка стала одним із найпоширеніших символів Вифлеєму.

Гора Сіон: гробниця Царя Давида.
Місце Тайної Вечері та сходження Святого Духа на апостолів у день П'ятидесятниці. Бенедиктинський монастир -місце Успіння Пресвятої Богородиці.

Вечеря. Ночівля в готелі.

 Вифлеєм  

  Ейн - Карем 

4 день. ЄРУСАЛИМ
Божественна Літургія. Сніданок.

Переїзд до Єрусалима, Оливна гора, Монастир “Pater noster”. Панорама Єрусалима.

Церква “Dominus Flevit” (“Сльоза Господа”). “Церква Всіх Націй” – Страстей Господніх. 

Гетсиманський сад.
Гетсиманський сад, в якому і досі ростуть багатовікові потомки оливних дерев часів Спасителя, вже самою своєю назвою (слово «гетсиманія» з єврейської перекладається як «місце, де чавлять оливи») передає внутрішній драматизм цих переживань Ісуса, коли Він неначе по краплині вичавлює зі Себе природну святість Свого Божества, щоби, прийнявши навзамін повноту людського гріха, приреченого до смерті на хресті, могти сказати у Свої останні хвилини: «Мій Боже, чому Ти покинув мене?».
Гробниця Діви Марії.
Церква “Співаючого когута” (Peter galicantum).
Вечеря. Ночівля в готелі.

  

                                                                           Панорама Ерусалиму 

5 день. ЄРИХОН, МОНАСТИР СВ. ГЕРАСИМА МЕРТВЕ МОРЕ
Божественна Літургія. Сніданок.
Витанія. Переїзд до Єрихона.
Єрихон – одне з найдавніших міст людської цивілізації, адже його історія нараховує вже більше 10000 років. Окрім того, це місто – найнижче щодо рівня світового океану з-посеред усіх населених пунктів світу, оскільки розташоване у місцевості, яка на 250 метрів сходить під уявну товщу світових вод.
"Дерево Закхея". 
Монастир св. Герасима.
Наскельний Монастир "Спокус" (без підйому на гору). 
Відпочинок на Мертвому морі.
Йордан - місце хрещення Ісуса, відновлення обітниць Хрещення у ріці Йордан.

Сьогодні на території Ізраїлю є два місця, де води Йордану доступні для паломників. Перше із них – Ярденіт, розташоване на південь від Тверії.

Щорічно його відвідують близько 400000 тисяч паломників. Про хрещення Ісуса в Йордані їм пригадують уривки євангельського тексту від Марка різними мовами, майстерно викладені на плитах вздовж берега ріки.

Вечеря. Ночівля в готелі.


                                                                    
  Мертве море 
                                                                 

6 день. ВИФЕЗДА, ЦЕРКВА СВ. АННИ
Божественна Літургія. Сніданок.
Вифезда - "овеча купіль".

Храм святої і праведної Анни збудований на місці, де раніше стояла будівля дому свв. Йоакима і Анни. Саме в ньому близько двох тисяч років тому, очевидно, народилася Пречиста Діва Марія. Сьогодні церква св. Анни втішається титулом малої базиліки.

У середині XIX століття храм, з плином часу перетворений турецькою владою на конюшню, передається як подарунок французам, на знак вдячності за їх допомогу у Кримській військовій кампанії. Слід зазначити, що впродовж довшого часу, аж до закінчення Другої світової війни, в межах монастирського комплексу проходили свій формаційний вишкіл десятки священиків східного обряду. Про це і досі нагадує розташована неподалік будівля греко-католицької мелхітської семінарії.

Церква св. Анни - місце Зіздва Пречистої Діви Марії. Via Dolorosa - Хресна Дорога.
Храм Гробу Господнього, Голгофа, Камінь помазання, Гріб Господній. Стіна Плачу. 
Вечеря. Ночівля в готелі.


                                                                        Вифезда "овеча купіль" 

7 день. ХАЙФА, МОНАСТИР СТЕЛЛА МАРІС, ГОРА ТАВОР, КАНА ГАЛИЛЕЙСЬКА, НАЗАРЕТ
Божественна Літургія. Сніданок.
Хайфа 
Монастир Стелла Маріс.
Гора Тавор.
Християни традиційно вважають Фавор місцем Переображення Ісуса. Сама назва Фавор в перекладі означає випуклість, котра розміщена у центрі. Неймовірніше, такою назвою пагорб завдячує своєму географічному розташуванню і специфіці обрису, оскільки він стоїть оподалік інших гір і має округлу форму.
Гора Тавор має також і певне символічне значення: у Старому Завіті знаходимо порівняння могутності й величі єгипетського царя поміж народів до місця, що його займає Фавор, який гордовито виноситься з-поміж усіх пагорбів округи (Єр. 46,18).
Кана Галилейська - місце першого чуда Ісуса Христа - перетворення води в вино на весільній гостині.Відновлення поджужніх обітниць для одружених паломників.

Назарет – місто Галилеї, в якому, згідно з Євангеліями, провів Своє дитинство, юнацький і молодечий вік Ісус Христос. Сьогодні воно є найбільшим арабо-ізраїльським містом, центром арабського життя на півночі Ізраїлю.

У часах Ісуса Назарет був невеличким поселенням, котре розташовувалося на висоті 350 метрів над рівнем моря, понад самою долиною Ездрелону, поблизу торговельного шляху, котрий сполучав Дамаск із Єгиптом. Це, по суті, рідне місто Спасителя згодом виявилося чи не найбільш ворожим до проповідуваної ним благовісті, мало того – Ісус мало не зазнав каменування безпосередньо в місці синагогального зібрання місцевих юдеїв.

Вечеря. Ночівля в готелі.
 Кана Галилейська  

8 день. ТАБХА, КАПЕРНАУМ, ГОРА БЛАЖЕНСТВ
Божественна Літургія. Сніданок.
Табха - храм помноження хлібів і риб. Мінза Крісті - церква Првенства Петра.
Табха – місцевість на північному узбережжі Галилейського озера в Галилеї, північній частині Ізраїлю. Свою назву – «сім джерел» – вона отримала з огляду на певну географічну особливість: тут і справді є джерела, які впадають в озеро. Табха відома як місце, на якому Ісус Христос зробив чудесне помноження хлібів, і саме з огляду на цей факт вона стала місцем паломництва християн.

Капернаум - "міста Ісуса". Галилейське море.
Капернаум або, з єврейської, «поселення Наума» – колишнє місто в Ізраїлі, на березі Тиверіадського озера, неподалік від гори Блаженств, час заснування якого лежить від нас на відстані довгих 2500 років. У результаті археологічних розкопок було виявлено планування вулиць та культурний пласт, притаманний добі бронзового віку.

Гора Блаженств - місце нагірної проповіді Ісуса Христа. 
Вечеря. Ночівля в готелі.


                                                                    Галілейське море 

9 день. ЯФФА, ЕЙН_КАРЕМ

Божественна Літургія. Сніданок. Виселення з готелю.
Відвідування Ейн-Карем.
Ейн-Карем, що у перекладі з єврейської значить «джерело виноградної лози», – цікаве для християнського паломника з огляду на свій безпосередній стосунок до кількох ключових подій Євангелія.
Ейн-Карем був поселенням, в якому проживали юдейські священнослужителі, котрі раз у рік повинні були сповняти властиву їм богослужбову функцію у святилищі, «перед лицем Господнім». Саме там Захарія дізнається про дивний Божий план: його похила віком дружина Єлизавета невдовзі народить сина, який сповнить визначну місію серед усього народу Ізраїля. Разом із тим, факт вагітності Єлизавети з Божого промислу має стати і підтвердженням чуда Благовіщення, тож Марія спішить з далекого Назарету «в гірську околицю, місто Юди» (Лк. 1, 39), щоби на власні очі переконатися у милості Всемогутнього та допомогти своїй похилій віком родичці перенести труднощі її несподіваної тяжі.
Переїзд до Яффи.

Згідно з новозавітною книгою Діяння Апостолів дві тисячі років тому в Яффі проживала дівчина на ім’я Тавита. Вона була частиною місцевої християнської громади та однієї з учениць апостола Петра. Раптом Тавита захворіла та померла. Перед похованням віруючі закликали святого апостола Петра прибути до Яффи. Петро силою молитви воскресив Тавиту. Здійснене Господнє чудо мало великий вплив на жителів міста, після чого багато хто з них увірував у Христа (Діяння 9:36—43).

    Старе місто Яффа 

10 день.
Переїзд до аеропорту, Виліт із Тель -Авіва до Кишинева.
Повернення до Львова.

У вартість поїздки входять: супровід духівника та керівника групи; трансфери згідно програми; проживання в 3*-4* готелях зі сніданками та вечерями; базове медичне страхування; екскурсії згідно програми; дипломований гід.

У вартість поїздки не входять: авіапереліт; трансфер (Львів-Кишинів, Кишинів-Львів) – 2 800 грн.

Факультативні програми: обід “рибою святого Петра” (20 – 25 $ від особи) + кораблик по Галилейському морі ( 15 $ від особи); можливе одномісне поселення за додаткову оплату.

Обов’язкова оплата – вхідні квитки згідно з програмою та чайові обслуговуючому персоналу (65 $ від особи з 12 років).

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
· трансфери згідно програми;
· проживання в готелі 3* 4* зі сніданками та вечерями;
· базове медичне страхування;
· екскурсії згідно програми;
· супровід керівника групи;
· супровід духівника.
· дипломований гід.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
· трансфер (Львів- Кишинів, Кишинів- Львів) -2800 грн;
· вхідні квитки згідно з програмою та чайові обслуговуючову персоналу (50$ від особи);
· факультативні програми;
· обід "рибою святого Петра" (20-25$ від особи) + кораблик по гагілейському морі (15$ від особи);
· можливе одномісне поселення за додаткову оплату.

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.