Паломництво до Барселони


Травневе паломництво святинями Європи
01 – 10 травня 2020 р.

Мюнхен ( 1 день, 1 ніч ) – Мілан ( 1 день) – Люрд (2 дні, 2 ночі) ) – Монтсеррат, Барселона (2 дні, 1 ніч ) – Монако ( 1 день, 1 ніч )  – Падуя, Венеція ( 1 день)

Раннє Бронювання!!!!
Вартість: 399 € + 200 грн
- до 01.03.2020
Вартість 425 € + 200 грн
- після 01.03.2020



ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, п’ятниця ( 01.05.2020) Збір групи та виїзд зі Львова. Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Німеччини.

2 день, субота ( 02.05.2020) МЮНХЕН
 Ранкове прибуття в Мюнхен. Літургія у церкві. Екскурсія містом. Образ Мюнхена - це образ справжнього баварця: по-німецьки романтичний і манірний, з безліччю старовинних соборів в готичному стилі, замків і палаців епохи Середньовіччя, ошатний і зелений, з пишнотою затишних скверів, життєрадісний і веселий. Серце міста - площа Марієнплац і Нова Ратуша. Собор Святого Петра, Ізарські ворота, собор Фрауенкірхе - головний собор Баварії, будівля Національної опери - ось далеко не повний перелік пам'яток баварської столиці.
Вільний час. Ввечері пропонуємо повечеряти і випити келишок пінного холодного пива в одній із знаменитих пивни Хофбройхаус або Августінер!
Переїзд на нічліг у готель.
Мюнхен

3 день, неділя ( 03.05.2020) МІЛАН
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд до Мілану. Літургія. Екскурсія містом. Мілан був заснований ломбардськими галлами ще в 5 ст. до нашої ери. В 292 р. місто стало столицею Західної Імперії. В 5 столітті тут прийняли християнство і Мілан став резиденцією Амброзіянського єпископату 
Під час екскурсії ми відвідаємо Катедральний Собор Дуомо, оперний театр Ла Скала (ззовні); у храмах Мілану матимемо можливість приватно помолитись біля мощей св. Амброзія, св. Віктора, св. Наталії, св. Назарія.
Вільний час, нічний переїзд до Люрду.
Міланський собор

4 день, понеділок ( 04.05.2020) ЛЮРД
Ранкове прибуття в ЛюрдГрот об’явлень, в якому ще за життя св. Бернадетти була виставлена фігурка Діви Марії, майже з самого моменту появи Божої Матері безперервно горять свічки. Перші з них на прохання світлої Панни сюди приносила сама Бернадетта, і з того часу вогні свічок, як символ людської віри й покаяння, не згасають ні на мить. Тут можна побачити сотні гігантських свічок, розміром у людський зріст, вагою 40 і навіть 70 кг! «Це полум’я продовжить мою молитву», – такий напис на стінах пояснює все: люди прагнуть і після від’їзду з Лурду залишити тут частинку свого серця. Свічі горять також і за тих, хто з певних причин не зміг і ніколи не зможе відвідати Лурд.
Поселення в готель, відпочинок. Ввечері запрошуємо взяти участь у щоденній процесії зі свічками та молитві на вервичці різними мовами.
Санктуарій Нотр Дам де Люрд

5 день, вівторок ( 05.05.2020) ЛЮРД
Сніданок в ресторані готелю. Літургія. Справжнім живим серцем цієї святині стало чудодійне джерело, яке за словом Пресвятої Богородиці раптово виникло на місці багнистого болітця в гроті, де вона являлася дівчинці Бернадетті, як справжній дар і чудо. "Пийте з нього та занурюйтесь у нього!" – заповіла Діва Марія. Вода з гроту,  який тепер називають Гротом чудес, зцілювала сліпих, калік, паралізованих, онкохворих, неплідних; за її допомогою люди виліковувалися від важких і невиліковних хвороб, і медицина була безсила пояснити причину цих зцілень.
Кожен випадок зцілення після вживання святої води з Люрду чи занурення в неї почало фіксувати спеціально створене тут медичне б’юро, і за більше, як 160 років існування джерела, число таких зцілень сягнуло вже близько 7000. А понад 60 випадків позбавлення від невиліковних недугів Католицька Церква визнала чудами!
Ввечері молитва у ході Хресною дорогою та вечірня хода із свічками разом з багатотисячною процесією паломників з усього світу. Ночівля в готелі.
Вечірня хода...

6 день, середа ( 06.05.2020) МОНСЕРРАТ, БАРСЕЛОНА
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд в Монсеррат. Недалеко від Барселони, буквально на кількох десятках квадратних кілометрах примхою природи височіють дивні на вигляд гори. Мешканці назвали їх “різаними”, “зубастими” – Монт Серрат. Тут, на висоті 721 м, між зубцями, з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир. 
Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький прочанський осередок світового значення – завдяки статуї «Чорної Діви Монсерратської», яку називають La Moreneta ("смаглявка"). За переказом, її вирізьбив євангелист Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її ніби то віднайшли в чудесний спосіб в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат в 9 столітті. Чорна Мадонна з немовлям на руках, допомагає вірити у здійснення найзаповітніших бажань, а жінкам знайти щастя материнства.
Переїзд до Барселони. Барселона – місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною. Піднімемось на Гору Тібідабо, висота якої 500 м., що є найвищою точкою в Барселоні, звідки відкривається дивовижна панорама на ціле місто. На вершині гори відвідаємо Храм Святого Серця Ісуса, спроектований Енріке Саньєром. Вільний час, ночівля в готелі.

Монсеррат

7 день, четвер ( 07.05.2020) БАРСЕЛОНА
Сніданок в ресторані готелю. Переїзд по Барселоні громадським транспортом. Першою серед архітектурних принад Барселони, яку рекомендуємо відвідати є, без сумніву, Храм Святої Родини. Це чи не найунікальніша церква у Європі. Архітектор Антоні Гауді розпочав спорудження цього храму у 1883 році. Відвідаємо великий Парк Ґуель з численними будівлями, який був спланований теж архітектором Ґауді і є одним з найбільших парків Південної Європи.
Барселона – місто, яке змушує посміхатися". В тому, що у міста є душа, після відвідування Барселони, вже не сумніваєшся. Готичний квартал, Саграда Фамілія, Кафедральний собор, парк Гуель, гора Монтжуік, Ла Рамбла, найбільший стадіон Європи "Камп Ноу" – це все те, що потрібно обов'язково побачити в Барселоні.
Вільний час, відпочинок на морі. Ввечері збір групи, нічний переїзд у Францію.
Пляжі Барселони

8 день, п’ятниця ( 08.05.2020) МОНАКО
Ранкове прибуття в Монако, відпочинок на морі. Пропонуємо прогулянку містом Монако. Вас чекає княжий палац родини Грімальді у суміші архітектурних стилів, Океанографічний музей, де довший час директором працював французький дослідник Світового океану, режисер та винахідник Жак-Ів Кусто. Також є нагода побувати у відомому казино Монте-Карло, помилуватись екзотичними парками Монако, а для любителів відпочинку на морі – відвідування одного з пляжів Лазурного узбережжя та відпочинок.
Вільний час, збір групи, переїзд в Італію, поселення в транзитний готель, ночівля. 
Монако, узбережжя

9 день, субота ( 09.05.2020) ПАДУЯ, ВЕНЕЦІЯ
Святий Антоній Падуанський, покровитель паломників та помічник у віднайдені загублених речей став для Падуї своєрідним патроном. На його честь у місті споруджено собор, де й зберігають мощі Антонія. Тут також зберігається прах мешканця Падуї Еразм ода Нарні. Котрий відомий у мистецьких колах під прізвищем Гаттамелат. З отцем-духівником нашої групи помолимось до святого Антоніо за спокій та здоров’я у наших родинах. А у вільний час прогуляємось споглядаючи визначні пам’ятки Падуї.
У вільний час, всі, хто ще має сили і натхнення пізнавати щось нове, всього за 30 хв. на місцевому поїзді можуть гайнути до Венеції. «Місто на воді», «музей просто неба», «місто вічних романтиків», де немає доріг і машин. Водні канали, гондоли та човни, сходи і мости, розкішні палаци і вузенькі вулички... Найкраще пересуватись тут у гондолі, милуючись неповторним шармом Венеції. Пам’ятний подарунок Венеції – карнавальна маска.
Собор святого Марка є одним з найгарніших соборів Італії. Будували його протягом чотирьох століть. Всередині є три музеї. Також тут зберігаються мощі Святого Марка, образ Богородиці та мощі мученика Ісидора до котрих невпинно йдуть паломники з усього світу. Палац правителів Венеціанської республіки, Дожів, що знаходиться зовсім поруч з собором, покаже нам усю розкіш впливових родин Венеції. Оповитий таємничістю та загадковістю палац вабить туристів вже багато років.
Повернення в Падую, виїзд в Україну.
Венеція - казка на воді

10 день, неділя ( 10.05.2020) Вітаємо вдома! Прибуття до Львова ввечері.

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
·         проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
·         проживання в готелях 3*;
·         харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
·         медичне страхування.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
·         витрати на міський транспорт, оглядові екскурсії та в’їзд у Венецію – €50 (обов'язкова оплата);
·         туристичний збір (city-tax) – €10 (обов'язкова оплата);
·         вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
·         факультативні екскурсії (за бажанням).

Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.