Відпочинок в Чорногорії та Хорватії

Літні пригоди в Адріатиці
11 – 21 серпня 2014 р.
Літній паломницько-екскурсійний тур з відпочинком на Адріатичному узбережжі в Чорногорії та Хорватії
Львів – Будва – Меджугор’є – Дубровнік – Макарська рів’єра – 
Плітвицькі озера – озеро Хевіз – Львів
Вартість 425 Євро + 100 грн.
Перлина Адріатики - місто Дубровнік
програма туру:
1 день. Збір групи, виїзд на кордон. Переїзд до Чорногорії.
Свєті-Стефан поблизу Будви
2 день. Прибуття в курортне місто Будва в Чорногорії. Поселення в комфортабельні вілли, відпочинок на пляжах Адріатичного моря, вечеря.
Будва займає центральну частину чорногорського узбережжя. Це одне із найсонячніших місць в Адріатиці та Європі. Давнє місто з кривими, вузенькими вуличками й маленькими площами, численними кафе, ресторанами й магазинчиками, старовинними монастирями. Чудові пляжі: «Словֹ’янська пляжа» і цінний подарунок природи,  пляж «Могрен», який має відзнаку "Блакитний прапорець" .Усього за кілька хвилин на катері чи катамарані можна підпливти до острова Святого Миколая, який місцеві жителі називають "Гаваї". Культурне життя міста дуже багате: влітку тут відбуваються театральні та музичні фестивалі, карнавали з переодяганнями та різноманітними масками. Дискотеки, казино, кафе та ресторани, найкращі тенісні корти в країні й багато інших туристичних розваг - це Будва, метрополія чорногорського туризму. Рекомендуємо здійснити вечірню пішохідну прогулянку цим неповторним містом.
Будва
3 день. Сніданок. Пропонуємо екскурсію в м. Цетинє – колишню столицю Чорногорії, яка залишається і в наш час духовним та культурним центром Чорногорії. Відвідування Цетінського монастиря - однієї з найбільших православних святинь, де знаходяться поховання владик і резиденція митрополита Чорногорії. А з середини 20 ст. в монастирі зберігаються мощі Івана Хрестителя та частина Чесного Хреста.
Повернення в Будву, відпочинок на пляжах Адріатичного моря, вечеря.
Цетинє - історична та культурна столиця Чорногорії
4 день. Сніданок. Пропонуємо подорож до Бока-Которської затоки, оспіваної поетом Байроном у вірші "Наречена Ядрана". Затока вирізняється глибиною і надзвичайним кольором води. Которська затока – найбільша бухта на Адріатичному морі, оточена територією Чорногорії, яку інколи називають найпівденнішим фіордом Європи. На берегах Которської затоки знаходиться безліч старовинних православних і католицьких церков, деякі з яких є місцями паломництва. Територія довкола Которської затоки була заселена ще з часів античності і зберегла безліч середньовічних міст. Котор – старовинний морський, культурний, економічний центр Боки Которської, який зберіг історичні сліди останніх 20 століть, і занесений до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті багато старовинних площ і середньовічних вуличок, якими не втомлюєшся милуватись.
Повернення в Будву, вечеря.
Которська затока - найбільша бухта на Адріатичному морі
5 день. Сніданок, звільнення номерів. Переїзд до Меджугор’є – місце сучасних Об’явлень Божої Матері у Боснії та Герцеговині, які тривають ось уже 33 роки ( з 25.06.1981р.), істинно райський куточок на Землі, де зціляються людські душі. «Дорогі діти! Ви всі для мене дуже дорогі. Без вас Бог не може здійснити свій план на землі…», - сказала Богородиця в одному зі своїх послань. Коротка прогулянка містом, огляд святинь, участь у вечірній літургії та молитві на вервиці.
Вечеря в готелі, ночівля.
Церква Святого Якова в Меджугор'є
6 день. На світанку ми піднімемось на  гору Подбрдо – місце, де Матір Божа вже багато років з’являється візіонерам. Молитва на вервиці. Сніданок, вільний час.
Виселення з готелю, переїзд до Хорватії. Екскурсія до Дубровніка – стародавнього міста Хорватії на узбережжі Адріатики. Його не випадково називають "Перлиною Адріатики". При вигляді фортеці старого міста просто німієш від захвату. Розглядаючи в Дубровнику стародавні камені фортець Хорватії, скріплені розчином на основі яєць, зовсім забуваєш, що ти тут тільки турист. Починає здаватися, що час повернувся назад і ти - чи то венеціанський купець, що приплив сюди зі своїми товарами, чи то хорватський мореплавець, що збирається на світанку покинути рідний порт.
Дубровник визнано ЮНЕСКО одним з найкрасивіших міст епохи Відродження. Він ні в чому не поступається таким визнаним містах-пам'ятників, як Венеція або Амстердам . Куди б не впав ваш погляд, все приголомшує ваше уяву: старовинні собори, фонтани з дивно чистою водою, яку можна пити, абсолютно нічого не побоюючись, костюмовані охоронці з алебардами, які крокують під бій барабана - це все Дубровник.
Переїзд до Макарської рів’єри, поселення в готель, вечеря.
о. Локрум поруч з Дубровніком
7 день. Сніданок, вільний час, відпочинок на морі, вечеря.
Один з численних мальовничих пляжів Макарської Рів'єри
8 день. Сніданок, вільний час, відпочинок на морі, вечеря.
Панорама Макарської Рів'єри
9 день. Сніданок, виселення з готелю, екскурсія до Національного парку Плітвицькі озера. Він розкинувся в самому центрі країни. Води річки Корану, що протікають через вапняк, за багато століть створили бар'єри травертину і таким чином з'явилися природні греблі. Саме завдяки таким природним метаморфоз були утворені чудові мальовничі озера, таємничі печери і дивовижні водоспади. Національний парк має площу понад 29 000 гектарів (29482 га). Тут вашому погляду відкриються шістнадцять досить великих озер, розташованих каскадом, сто сорок водоспадів і безліч печер (вхідний квиток оплачується додатково).
Крім цього, на території парку знаходиться найдавніший хвойний і буковий ліс, який постійно самовідтворюється. Вовки, ведмеді, рідкісні птахи і багато інших мешканці лісу вже протягом багатьох століть ведуть у парку природний спосіб життя. Крім того, парк знаходиться аж ніяк не на рівнинній місцевості і найвища гора називається Мала Капела, висота її досягає 1280 метрів.
Переїзд в Угорщину, поселення в готель на узбережжі озера Хевіз.
Національний парк Плітвицькі озера в Хорватії

10 день. Сніданок. (виселення з готелю до 12:00) Відпочинок на о. Хевіз.
Невелике угорське містечко Хевіз відоме у всьому світі як місто-купальня. І взимку, і літом їдуть сюди туристи з багатьох країн світу. Їдуть, щоб зануритися у води найбільшого в світі термального водоймища - озера Хевіз, відомого своїми лікувальними властивостями ще з середини XVII сторіччя.

Озеро Хевіз унікальне і по своїх розмірах і по хімічному складу води. У Європі – єдине, а на планеті – друге. Площа озера 4,7 га. Джерела, що живлять озеро, знаходяться в підозерній печері діаметром 18 м. Звідси б'ють два термальні ключі з температурою води +42°С і +38°С, і один - мінеральний, з температурою води +17°С, тут же вони перемішуються. Озеро має форму воронки, глибина якої досягає 2 м. У літні місяці температура води складає +33 +34°С, а в найхолодніші зимові місяці не опускається нижче +26°С. Взимку, коли температура повітря знижується, над озером піднімається пара. Місцеві жителі говорять: "Озеро палить". Вода в озері повністю оновлюється за 28 годин. Гаряча вода, що поступає з джерела, розбиваючись на поверхні на радіальні струмені, поволі обертається за годинниковою стрілкою. Через таку постійну циркуляцію, в усіх точках озера температура води однакова. Озеро Хевіз розташоване в оточенні заповідного лісу площею 50 гектарів, що забезпечує курорту особливий, неповторний цілющий мікроклімат. Незвичайними лікувальними властивостями володіє мул, що залягає багатометровим шаром на дні термального озера.
Збір групи, виїзд в Україну. Дорогою ми відвідаємо винні підвали в м. Егер. Як же без хорошого вина? Ми про дегустуємо декілька видів традиційного вина Долини красунь та посмакуємо справжнім угорським гуляшем.
о. Хевіз в Угорщині

11 день. Прибуття до Тернополя вранці.

Вартість 425 € + 100 грн.

У вартість включено: медичне страхування; проїзд автобусом по маршруту; проживання в готелях зі сніданками та вечерями (в готелі на о. Хевіз передбачено лише сніданок), супровід керівника групи, оформлення документів для відкриття візи.
Додатково оплачується: Консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років); вхідні квитки в музеї, національні парки та інші екскурсійні об’єкти; факультативні екскурсійні програми; особисті витрати.

*Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.