Грузія та Вірменія

Паломництво до Грузії та Вірменії  
літаком
(з 16 по 23 жовтня 2014 р. Б. )
Пожертва 329$
Київ –  ТбілісіМцхета – Сігнагі Кутаїсі - Київ
Найвизначніші святині Грузії: Кафедральний собор Сіоні. Церква Самеба. Огляд міста Тбілісі. Монастир Алаверді XII ст, Монастир жіночий Бодбе мощі Ніни.
Відвідування Мцхета та монастирі Джварі і Самтавро,могила старця Гавриїла.Собор Свєтіцховєлі Хітон Господній.
Екскурсії до Сігнагі. Давідо-Гареджейська Лавра.
Відвідування унікальних міст Вірменії:Єреван. Ечміадзін. Спітак. Озеро Севан.
Відвідування Кутаїсі:Монастирі Гелаті, Мотцамеда.
1 день, 16 жовтня 2014 р. Б
Збір групи в аеропорту м. Київ. Виліт з Київа. Приліт в аеропорт Тбілісі. Поселення в готель. Вільний час.
Тбілісі - столиця Грузії, яка розташована на берегах річці Кура в західної частині країни. Назва міста, перекладається як "тепле джерело", та й  зараз в Тбілісі є теплі сірчані джерела, на основі яких функціонюють відомі тбіліскі бані. Місто заклав в V - віці іберійский царь Вахтанг Горгасалі.  За часів Россійскої Імперії місто називали Тіфліс. Зараз це экономічний та культурний центр Грузії.
Ночівля в готелі.

2 день, 17 жовтня 2014 р. Б. 
Екскурсія по Тбілісі. Храми Тбілісі. Огляд міста. Ночівля в готелі Тбілісі
Старий центр Тбілісі починається у гори Мтацминда, названної на честь апостола Давида Гареджийського. Тут збереглися вузькі середневічні вулочки, постройки многовікової давності. Один з самих древніх храмів - церков Метехи, збудована в 1293 році. В хорошому стані фортеця Нарикала та дворець цариці Дариджан Сачино. Особливо красивий головний храм Тбілісі Сіоні - церков Успіння Пресвятої Богородиці. Анчисхаті -церков Різдва Діви Марії, самий древній храм в Тбілісі, датується  VI-м віком постройки. Практично всі споруди позначені пам`ятниками архітектури та охороняються державою.
Кафедральний собор Самеба, Тбілісі
3 день, 18 жовтня 2014 р. Б. 
Відвідування Вірменії. Огляд Еревану. Ечміадзин - стародавня столиця Вірменії. Панорамний огляд гори Арарат. Ночівля в готелі.
Армянські легенді зводять заснову Єревану до Ноя, виводячи назву  міста з оклику: «Ереванц!» (Вона з`явілася!), нібито зробленного Ноєм, коли з під води з`явилася вершина Малого Арарату.
Місто Ереван був заснован в 782 р до н.э. царем Урарту Аргишти I -им. За часів раскопок в місті була знайдена каменна плита, на якій було висечено: "Во ім`я бога Халди, я, Аргишти - син Менуа, побудував замок сей та назвав його Еребуні, во славу землі Биайна"
Ереван - один из древнейших міст мира отримав свою назву іменно від цієї крепости.
 Эчміадзин - центр армяно-григорианскої церкви, "сердце Арменії" та резиденція католикоса с собором 303 р. н. э. та величественними храмами Рипсимэ и Гаяне, відомий з II в. до н. э;
Гора Арарат, безперечний і багаторічний символ вірменського народу, є найвищим масивом всього Вірменського нагір’я. Якщо вірити біблійним переказом, то саме Арарат колись став причалом для Ноєвого ковчега.
Монастир Джварі
4 день, 19 жовтня 2014 р. Б.
Подорож на Схід Грузії. Відвідування грузинської пустелі та Давідо – Гареджейську Лавру. Жіночий монастир Мина Минда. Повернення в готель. Ночівля.
Давідо-Гареджійскій монастирський комплекс — комплекс грузинських печерних монастирів VI століття, що сьогодні має статус лаври. Комплекс являє собою висічені в скелях близько 20 монастирів і охоплює території трьох районів Грузії — Гардабанського, Сагареджійського і Сігнахського. У багатьох церквах і трапезних монастирів збереглися фрески VIII-XIV ст. з портретами історичних осіб, у тому числі портрет цариці Тамари.
Монастир Алаверді
5 день, 20 жовтня 2014 р. Б. 
Відвідування Алазанської долини. Місто Сігнані-оглядова екскурсія містом. Монастир Святої Ніни. Монастирь Алаверді 12 ст.- самий високий на Кавказі. Академія Ікапто. Деревня Цинандалі.Будинок Іллі Чавчавадзе. Повернення в готель.Ночівля
Сігнані- маленьке містечко в східній Грузії в кахетинському регіоні на схилі гори. Центр історіко-географічної області Кизіки. Розташований на терасах, що з'єднуються звивистими крутими вулицями. Сігнагі – місто любові в Кахетії
«Іди в країну Іверську, благовісти там Євангеліє Господа Іісуса Христа». Такі слова з уст Самої Божої Матері почула вві сні свята Ніна. А коли прокинулася, то побачила в руках хрест. Отримавши благословення свого дядька, патріарха Єрусалимського Ювеналія, юна діва розпочала апостольське служіння, що тривало 35 років. Проповідь про Христа, чудеса, які творила свята Ніна, та її  праведне життя дивували жителів Іверії – нинішньої Грузії. 
Алаверді для багатьох туристів буде цікавий своїм розташуванням. Фортеця-монастир, яку побудував кахетинський цар Квіріке III Великий, стоїть посеред поля в Алазанській долині. Собор, розташований усередині стін, є третім за висотою в Грузії (після храму Баграта і Цмінда Самеба у Тбілісі). Це головний і найшанобливіший храм в Кахетії, центр Алавердськой єпархії.

Вечірній Єриван

6 день, 21 жовтня 2014 р. Б. 
Відвідування Мцхета-стародавньої столиці Грузії. Храм  Свєтіцховєлі. Монастир Шио-Мгвиме. Монастир Самтавра. Повернення в готель. Ночівля.
Мцхета -заснована в II-й половині 1 тисячоріччя до н. е. Іспанський автор XIX століття Хуан Ван-Гален, що побував у цих місцях, говорячи про Мцхету, також відзначав, що один з найближчих нащадків Ноя, саме Месхет, засновник міста, обрав його своею столицею, і не стільки через принадність місця, скільки через його зручне розташування.
Собор Свєтіцховєлі розташован в древній столиці країни Мцхете та  став символом всієї християнської Грузії. За переказами, саме тут, надихнув проповіддю святої Ніни і молитвами своєї дружини Нани, що вже звернулася до Христа, хрестився перший християнський цар Грузії — Міріан. У купелі, що до цього дня стоїть в соборі, хрестять і тепер.  Монастир Самтавро — комплекс з Самтавро-Преображенськой церкви і жіночого монастиря святої Ніни розташований при злитті річок Мткварі і Арагві (р. Мцхета, Грузія)
 У храмі Самтавро знаходиться безліч святинь, частина животворящого стовпа, чудотворна ікона Іверськой Божої матері, чудотворна ікона святої Ніни, пожертвувана з Санкт-Петербурга царем Георгієм XII своїм внукам в 1870 році, могили святих царів Міріана і Нани, мощі святого Абібоса Некресського (знаходяться під престолом у вівтарі), мощі святого Шио Мгвімського, частина каменя з могили святої Ніни з Бодбе і інших реліквій.
 Єриван
7 день, 22 жовтня 2014 р. Б. Вільний час  в місті Тбілісі. Ночівля в готелі.
Озеро Севан
8 день 23 жовтня 2014 р.  Виліт в м.Київ.

Пожертва 329$
Поїздка відбувається під духовною опікою священика УПЦ КП.


У вартість включено:  проживання в готелі 7 ночей, (харчування не входить до вартості туру), послуги автобуса та  екскурсії .

Додатково оплачується: авіа переліт Київ-Тбілісі-Київ , харчування не входить до вартості туру, особисті витрати.

Документи:  копія зкордонного паспорта