Туринська плащаниця

Туринська плащаниця.
Паломництво містами Італії
 (з 30 квітня по 06 травня 2015 р. Б. )
Пожертва 295 €+150 грн! 
Лише один нічний переїзд!
 Тернопіль – Львів – Марія Повч – Будапешт – Любляна – Падуя – Верона  – Мілан – Турин – Венеція – Львів  Тернопіль
Ми станемо свідками унікальної події – виставлення Туринської плащаниці для загального огляду. Це відбувається дуже рідко, раз на 10-15 років. Паломники  з усього світу, в тому числі і Папа Римський, прибудуть в ці дні в Турин щоби побачити на власні очі, можливо, найціннішу реліквію християнства.
1 день, 30 квітня 2015 р. Б., четвер. Збір групи у Львові о 8:00 год. Переїзд через Карпати в Мукачево. Заїдемо в гості в мукачівський замок Паланок, колишнє родове помістя трансильванських князів Ракоци. Зайвий раз переконаємось, що в Україні є унікальні місця, які варто відвідувати. Вільний час для огляду історичного музею та картинної галереї, які знаходяться в замку. Хто матиме бажання, може скуштувати надзвичайно смачну каву в ресторані замку, або відвідати дегустацію вина в винному погребі.
 Мукачівський замок Паланок
На кордоні з Угорщиною серед 200-літнього дубового гаю у новому відпочинково-оздоровчому комплексі “Косонь” на вас чекають термальний басейн з мінеральною водою, прісний басейн з аква-баром, дитячі басейни, водні атракціони, Королівська зала, чайна зала та все що необхідне для справжнього відпочинку. Це саме те, що потрібно, аби набратись гарного насторою та позитиву на початку туру. (вх. квиток 150 грн. / 2 год.)
Поселення в готель на Закарпатті, ночівля.
Марія Повч
2 день, 1 травня 2015 р. Б., п'ятниця. Сніданок, виїзд на кордон. Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.

Прибуття в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника, коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина.
Егер
Дорогою ми заїдемо в село Егерсалок, яке розташоване біля підніжжя гір Матра та Бюкк, в долині річки Лацко. Головною визначною пам’яткою Егерсалока є джерело термальних вод, які вириваються на поверхню з глибини 400 метрів і температурою 68 градусів. Вода, що стікає по схилу гори, поступово створила вапняні відкладення (соляний пагорб) площею 400 кв. метрів. Сьогодні вапняний пагорб став уже таким визначальним елементом місцевого пейзажу, який не має аналогів у Європі (в усьому світі тільки тут і в Паммукалі, що знаходиться в азійській частині Туреччини, є такі природні утворення). До Ваших послуг купальні та водні атракціони (вхідний квиток 9 €).
Егерсалок
Після купання – Долина Красунь, де, в одному з винних погребів, на вас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (опл. додатково).

Переїзд в Будапешт. Поселення в готель. Ночівля.

3 день, 2 травня 2015 р. Б., субота. Сніданок. Переїзд в столицю Словенії. Любляна. Прогулянка по місту, екскурсія.
Любляна
Переїзд до Італії. Поселення в готель неподалік Падуї, ночівля.

4 день, 3 травня 2015 р. Б., неділя. Сніданок. Оглядова екскурсія – Падуя. Від центральної площі міста, площі Валле, в різні боки, немов променями, розбігаються вузькі середньовічні вулички, вимощені нерівною бруківкою. Прекрасний собор Св. Антонія - одна з головних пам'яток міста. Щороку, в червні, коли весь католицький світ почитає святого Антонія, в Падую прибувають паломники зі всього світу, щоби прикластись до мощей святого, сподіваючись на чудо, якими святий Антоній прославився як за життя, так і після смерті. Падуя - місто багатолике. Воно любить нав'язати гостю затійливу гру, прочиняючи то одну, то іншу сторону свого життя. Місто може спочатку приголомшити самовдоволеним багатством центральних площ, а потім здивувати тишею затишних вуличок, де густо-зелені дерева кидають тінь на шовкову воду вузьких каналів.
Падуя
Переїзд в Верону. Верона. Пішохідна екскурсія по Вероні. Це благородне місто приховує багатовікову історію і свої таємниці. Попадаючи сюди, відчуваєш свою причетність до Великого і Вічного. У Вероні є Арена - третій за величиною амфітеатр у світі, а десь на затінених вуличках ховаються будинки двох закоханих - Ромео і Джульєтти.
Верона
Вежа Ламберті називається також Вежею  з дзвонами. Пройти до неї краще через площу Синьйорії, що знаходиться по сусідству з Площею Трав. Висота цієї споруди — 83 метри. Башту побудувала в 1172 році веронська сім'я Ламберті, на честь якої будова і було названо. На вершині Башти є оглядовий майданчик, з яким відкривається дивовижний вигляд на Альпи.

Арки Скалігерів – готичні надгробки трьох представників роду Скалігерів, що управляли Вероною в XIII - XIV століттях. Розташовані поряд з церквою Санта Марія Антіка. Попередником арок Скалігерів вважається висячий саркофаг Гульельмо ді Кастельбарко, що створений в 1320 році і знаходиться в церкви Санта Анастазія. Фонтан, зведений в 1368 році при Кансиньоріо делла Скеля, є центром архітектурного ансамблю площі Ербе.

Фігура Мадонни представляє собою римську статую 380 року. У руках в статуї, розташованої на помості, — сувій з гербом Верони. Сьогодні фонтан Веронської Мадонни — один з символів міста, і всі туристи кидають в басейн фонтану монети, вважаючи, що це принесе успіх в справах. В центрі площі Синьйорії встановлений пам'ятник Данте Аліг’єрі. Після вигнання з Флоренції, великий Данте на запрошення сімейства Делла Скеля приїхав у Верону і 13 років прожив в місті.

Поселення в готель в Мілані, ночівля.
Турин
5 день, 4 травня 2015 р. Б., понеділок. Сніданок. Турин. Саме в цьому місті, завдяки збігу обставин, чи провидінню Господньому, зберігається найбільша реліквія християнського світу – Туринська плащаниця. Ми візьмемо участь в молитовних заходах біля плащаниці та зможемо прикластися до реліквії. Після цього, нас чекає екскурсія Турином. Вільний час для прогулянки містом та обіду.

Переїзд в Мілан. Відвідування базиліки Сант Амброджіо, де зможемо приклонитися до мошей св. Амвросія Медіоланського.
І ось перед нами довгоочікуваний Мілан. Мілан витончено поєднує у своєму образі середньовічні пам'ятки і ультрасучасні квартали... Вирушаємо в саме серце Мілану - П'яццо Дуомо, де розташований символ міста - Міланський собор, шедевр готики такий витончений, що здається невагомим, сплетеним з тонкого мережива... А поряд розмістилися Північний Палац, Тріумфальна арка, кінна статуя короля Вітторіо, Королівський палац, гордість Мілана і перлина світу - "Ла Скала" - найвідоміший оперний театр всіх часів і народів, прославлений Россіні і Белліні, Верді і Пуччіні, Карузо і Каллас... Мілан дивує давніми храмами: базиліка Сант Амброджіо - найдавніша архітектурна пам'ятка, церква Сан-Лоренцо-Маджоре і церква Санта Марія-делла-Граціє зі знаменитою "Тайною вечерею" Леонардо да Вінчі... замок Сфорца, галереї Брера і Амброзіана, - Мілан вміє потішити гостей. Тут кожен знайде те, що шукав. Вперед, за новими враженнями! 
Мілан
Повернення в готель, ночівля.

6 день, 5 травня 2015 р. Б., вівторок. Сніданок. Переїзд в Венецію. Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя цього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найзезвичайнішого міста в Італії. Також ми відвідаємо славнозвісний собор св. Марка, в якому знаходяться мощі євангелиста.
Венецію
Збір групи, виїзд в Україну.

7 день, 6 травня 2015 р. Б., середа. Прибуття до Львова в обідній час.

Поїздка відбувається під духовною опікою священослужителів українських церков
Вартість 295 €+150 грн!
Лише один нічний переїзд!

У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:       
§  екскурсії згідно програми;  
§  медичне страхування;
§  проїзд автобусом по маршруту туру;
§  проживання в готелях зі сніданками;
§  супровід керівника групи.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
§  Консульский збір - 35€ (крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років);
§  туристичний збір за в’їзд в Венецію 10 €
§  приватні витрати;


*Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.