Різдво у Ватикані

 Католицьке Різдво у Ватикані
(21 – 28  грудня  2015р.)
Вартість туру: 395€ + 200 грн.

Тернопіль – Львів – Марія Повч – Будапешт – Венеція – Падуя – Равенна – Сан Маріно – Сан Джованні Ротондо – Барі – Монте Кассіно – Рим (Ватикан) – Будапешт – Егер –  Львів – Тернопіль
(тільки один нічний переїзд!)
Паломницький тур до Італії – колиски християнства в Європі. Неповторна краса Вечірньої Венеції, заступництво св. Антонія в Падуї, помпезність та велич Риму, святість Ватикану, змусять вас запам’ятати час, проведений в Італії на все життя.
  Різдвяна Італія  
ПРОГРАМА ТУРУ: 
1 день, 21 грудня 2015 р. Б., (понеділок).

Виїзд з Тернополя (від Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиціі), зі Львова (від залізничного вокзалу), зі Стрия (заправка ОККО біля кільця), з Мукачева (заправка ОККО на вул. Об'їзній). Проходження україно-угорського кордону.

Прибуття у відпустове Марійське місце в Угорщині – Марія Повч. Розповідь братів-монахів про це Благословенне Богом місце. Молитва біля чудотворної ікони. Вільний час для молитви.

Переїзд в Будапешт. Поселення в готель, ночівля.
  Собор Св. Іштвана в Будапешті  


2 день, 22 грудня 2015 р. Б., (вівторок). 

Сніданок. Переїзд у Венецію.

Венеція – це прекрасна казка, яка застигла в камені. Багато століть поети і художники прославляли це місто і прикрашали його своїми творами. Тут прекрасно поєднуються розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують нас на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри грають для нас романтичну музику. Ми зможемо відчути життя вечірнього міста, поміряти карнавальну маску, помилуватися Гранд Каналом у світлі вечірніх вогнів... І, головне, зануритись в цю неповторну атмосферу найнезвичайнішого міста в Італії.

Поселення в готель в передмісті Венеції Местре, ночівля.
  Чарівна Венеція  


3 день, 23 грудня 2015 р. Б., (середа).

Сніданок.

Падуя – оглядова екскурсія. Від центральної площі міста - площі Валле в різні боки променями розбігаються вузькі середньовічні вулички, вимощені нерівною брущаткою. Прекрасна церква Св. Антоніо - одна з головних пам'яток міста. Щороку в червні, коли наголошується день шанобливого всіма італійцями святого, в Падую приїжджають паломники зі всього світу, щоб побачити фрагменти тіла Антоніо, що забальзамували, і які до цих пір нібито володіють чудодійними властивостями. Падуя - місто багатолике. Він любить нав'язати приїжджому витіювату гру, прочиняючи то одну, то іншу сторону свого життя. Місто може спочатку приголомшити самовдоволеним багатством центральних площ, а потім здивувати тишею затишних вуличок, де густо-зелені дерева кидають тінь на шовкову воду вузьких каналів.

Равенна – прогулянка містом. Стосовно пам’яток, Равенну можно назвати скарбницею регіону Емілія-Романья, що зберегла видатні історичні та культурні цінності, багато з яких на сьогоднішній день внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А вже скільки поетів вона надихнула! Тут і найвідоміший італійський поет Данте (який, до речі, і похований у Равенні), і Байрон...

Переїзд в Сан Маріно. Одна з найменших держав у світі, однак, не зважаючи на це, вона має не лише державний кордон і армію, але і власний календар, який не залежить від решти Європи. Він відраховує історію з дня заснування Сан-Маріно, тому в цій країні зараз лише сімнадцяте століття. Столиця Сан-Маріно, яка називається так само, як і сама держава, розташована на скелі, яка нагадує величезний корабель. Панорама зі скелі відкривається неймовірна, тим більше, що внизу лежить Італія.
Протягом всього існування Сан-Маріно, його неодноразово намагались позбавити незалежності. На благодатні землі не раз посягали італійські тирани, правителі Австро-Угорської імперії і навіть Папа Римський. Однак, держава жодного разу не піддалась ані погрозам, ані вмовлянням. Збудувавши міцні оборонні споруди, жителі маленької держави успішно протистояли завойовникам. Сан-Маріно є прикладом дивовижної стійкості, коли прагнення зберегти незалежність та свободу сильніше за страх і спричиняє дивовижні події та героїчні подвиги на благо Батьківщини…

Збір групи. Переїзд до Сан Джованні Ротондо. Поселення в готель пізно ввечері. Ночівля.
  Сан-Маріно  

4 день, 24 грудня 2015 р. Б., (четвер).
Сніданок.

Сан Джованні Ротондо. Відвідини Санктуарію Санта Марія-делле-Граціе, Базиліки Сан Піо (мощі Святого отця Піо), Музею отця Піо, Хресної дороги...

Прибуття в Барі. Це портове місто відоме тим, що в Соборі св. Миколая зберігаються мощі св. Миколая–Чудотворця, про якого церква в молитвах і поетичних творах, йому присвячених, говорить: «Тя бо третім після Господа і Божої Матері поминаємо».  
Історія тут починається у XI столітті, коли грецька (Візантійська) імперія переживала важкий час. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом. Жителі міста Барі, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая, спорудивши кораблі, які вирушили на пошуки. 8 травня кораблі повернулися до Барі, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Наступного дня, 9 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II, де знаходяться мощі святого і зараз. Святого Миколая почитають не тільки православні і католики, але і мусульмани та язичники.

Переїзд до Монте Кассіно – місцевість в Італії, приблизно за 120 кілометрів на південь від Риму. Тут на скелястому пагорбі на захід від містечка Кассіно розташований один із найстаріших і найбільших монастирів у Європі. 529 року Бенедикт Нурсійський заснував на місці колишніх римських укріплень монастир, що став головним осідком новоствореного ордену бенедиктинців, найстарішого західноєвропейського католицького чернечого ордену. Бенедикт залишався тут до кінця своїх днів. У Монте Кассіно він написав свій «Статут Бенедикта», в якому були сформульовані основні принципи західного чернецтва - чернець має присвячувати свій час трьом основним заняттям: молитва, фізична праця, читання духовної літератури. Монте Кассіно – діючий бенедиктинський монастир, має статус територіального абатства, підпорядкованого Святому Престолу. У його юрисдикції в 2002 році знаходилися 53 парафії.

Ночівля в готелі в Кассіно.
Хто має бажання, може відвідати святкову різдвяну Літургію в величному монастирському храмі.
  Церква Санта Марія делле Ґраціє в Сан-Джованні-Ротондо (з лівої сторони можна побачити вхід в монастир у якому служив Святий Отець Піо  
  Нетлінні мощі Святого Отця Піо  
5 день, 25 грудня 2015 р. Б., (п'ятниця).
Сніданок.   Переїзд до Риму.
(Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!)
 Різдво Христове!
Ватикан – резиденція Папи Римського. Ми відвідаємо літургію в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками різдвяного привітання Папи Римського на пл. св. Петра різними мовами світу, в тому числі й українською.

Рим. На нас чекає екскурсія «Вічним містом». Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам’яток розквіту Римської імперії: амфітеатру Колізею, Римського Форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Відвідаємо символ Риму – фонтан Треві, прогуляємось площами Ротонда та Навона. Завершуємо екскурсію ми біля собору св. Петра в Ватикані.

Поселення в готель, ночівля.
  Колізей  
  Античний Рим  

6 день, 26 грудня 2015 р. Б., (субота).
РимСніданок.
Ми матимемо можливість відвідати святині Риму: церкву св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліку Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського". Великою святинею, до якої ми матимемо змогу приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи преторії - палацу Понтія Пілата. По них, як сказано в Євангелії, Господь ішов чотири рази. Скривавленого і покатованого Спасителя після смертного вироку звели вниз і повели на Голгофу. Цих 28 східців торкалися стопи Господа, на них капала його кров. Сходи зверху покриті дерев'яними східцями, але в них зроблено скляні отвори, через які можна побачити сліди крові Спасителя. По святих сходах люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок. Святі сходи знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі.

13:00     –   Архиєрейська Божественна Літургія на катедральному престолі.
По завершенні богослужіння спільне фото в базиліці та коляда на площі Святого Петра у Ватикані.

Життя Церкви тримається на милосерді – така головна думка булли Папи Франциска, що відкриває позачерговий Ювілейний рік, який почнеться відкриттям Святих воріт в соборі Святого Петра 8 грудня, в свято Непорочного Зачаття Діви Марії (за григоріанським календарем). Святі врата у Ватиканській базиліці будуть відкриті з 8 грудня 2015 по 20 листопада 2016 року, і пройшовши через них, можна буде отримати загальну індульгенцію, перед тим приступивши до Тайни Сповіді, причастившись Преcвятої Євхаристії та помолившись в наміренні Святішого Отця. Індульгенція стирає негативні наслідки поведінки людини і її помислів, і той, хто отримує індульгенцію, «вбирається в силу діяти з любов'ю і
зростати в ній» (Папа Франциск).

Вільний час. Рекомендуємо скуштувати справжню італійську піцу чи спагеті в одному із затишних римських кафе, або ж самостійно прогулятись вуличками «Вічного міста», відчути подих його тисячолітніх вулиць, які ще пам’ятають сандалі імператорів, легіонерів, гладіаторів…

Збір групи. Переїзд в Угорщину.
  Папа Франциск на площі Святого Петра в Римі  
  Музей Ватикану  
7 день, 27 грудня 2015 р. Б., (неділя).
Прибуття в Будапешт, поселення в готель, відпочинок.
Трохи відпочинку. Пропонуємо відвідати купальні Сечені (квиток 12 €) – один із найбільших у Європі бальнеологічних комплексів і однієї із перших лікувальних купалень в Пешті. Купальні Сечені знаходяться в міському парку Варошлігет, повністю комплекс потопає у чудовій красі природи з парковими деревами. Тут знаходяться п`ять басейнів площею 910 м квадратних з температурою води - 28 і 26 градусів тепла, басейн з сюрпризами, сидячий басейн, сауни з басейнами, 11 купалень з термальною водою, автомат льодяних коктейлів, термальний лікувальний басейн і багато іншого. Ваші враження будуть незабутні. 
  Термальні купальні Сечені в Будапешті  
Також можна відвідати найстаріший зоопарк Європи (6 €).
Ввечері нас чекає гарна і романтична прогулянка на кораблику по Дунаю з келихом шампанського та під звуки "Голубого Дунаю" Штрауса. Як тільки починає темніти, в Будапешті вмикається надзвичайна ілюмінація. Старовинні пам’ятки ніби отримують друге життя – в світлі вечірніх вогнів Будапешт виглядає неперевершено. А цікаві історії від нашого гіда п. Людмили, залишать у вашому серці неповторні враження (вартість 15 €).
Ночівля в готелі.
  Місто Егер з висоти пташиного польоту  
7 день, 28 грудня 2015 р. Б., (понеділок).
Сніданок.
Будапешт. Оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, Базиліку св. Іштвана, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю. І, звичайно ж, зайдемо на хвилинку в Музей марципанів. Цей смаколик неодмінно треба спробувати.
Виїзд з Будапешту.  
Переїзд в одне з найбільш красивих міст Угорщини – місто угорського барокко Егер. Місто патріотизму, яке так було названо після історичного подвигу його захисника коменданта Егерської фортеці Іштвана Добо, місто купалень та вина. Тут, в Долині Красунь, на нас чекає справжній угорський гуляш та дегустація знаменитих егерських вин (вартість 15 €). Можна також придбати вино для подарунків близьким та друзям.
Збір групи, виїзд на кордон.


Прибуття до Львова пізно вночі.

Поїздка відбувається під духовною опікою священика УГКЦ.
Вартість туру   € 395 + 200 грн.

У вартість входить:
  • оформлення документів для візи;
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • медичне страхування;
  • проживання в готелях 3* зі сніданками;
  • екскурсії згідно програми.

Додатково оплачується:
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
  • проїзд в громадському транспорті;
  • факультативи;
  • особисті витрати;
  • консульський збір – 35 €  ​(крім громадян, що звільнені від оплати – пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років);
  • послуги візового центру ;
  • доїзд для здачі біометричних даних.

УВАГА! КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ТА ПОСЛУГИ ВІЗОВОГО ЦЕНТРУ ПРИ ВІДМОВІ КОНСУЛЬСТВА У ВИДАЧІ ВІЗИ НЕ ПОВЕРТАЮТЬСЯ!!!

* Організатори не несуть відповідальності за роботу митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності!!!

* Фірма залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг. Автобусне обслуговування у вільний час непередбачено. Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб.

* Вартість факультативних програм складається з вартості вхідних квитків та/або транспортного обслуговування та/або послуг гіда та/або резервації. Завдаток не повертається у період менше місяця до дати виїзду!