Меджугор'є + Рим на Великодні свята

Паломництво до Меджугор'я та до Риму на Великдень
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
06 - 14 квітня 2020
АКЦІЙНА ЦІНА* 269 € + 200 грн.
При бронюванні туру  після 06.03.2020 вартість -  285 € + 200 грн

Меджугор’є (3 дні, 2 ночі) Венеція, Падуя (1 день) Рим , Ватикан (2 дні, 2 ночі) – озеро Хевіз, Будапешт (1 день, 1 ніч)

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (06.00), Зборів (06.30);
Львівська обл.: Золочів (07.00), Львів (08.30), Стрий (09.30);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (06.30), Калуш (07.00), Долина (07.30);
Закарпатська обл.: Свалява (12.00), Мукачево (13.00), Ужгород (13.30), Чоп (14.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, понеділок (06.04.2020). Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Меджугор’є.

2 день, вівторок (07.04.2020). МЕДЖУГОР’Є.
Ранкове прибуття у Меджугор’є.  Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідування церкви Св. Якова, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії. Обід. Молитва вервиці на горі об’явлень Подбрдо. Вільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17.00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
Паломники на горі об'явлень Подбрдо

4 день, середа (08.04.2020). МЕДЖУГОР’Є
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей.  Обід. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17.00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
Церква святого Якова

4 день, четвер (09.04.2020). МЕДЖУГОР’Є. 
Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Хресна Дорога на горі Кріжевац.  Обід. Можливе відвідування «Майчиного села» (села Матері) - заснованого о. Славком Барбарічем в 1993 р. Б. Заснування "Майчиного села" викликала необхідність опіки над дітьми, які втратили свої сім'ї та житло внаслідок війни на Балканах. Зараз на території "Майчиного села" діє багато різних спільнот та фундацій. На території є навіть свій зоопарк Святого Франциска, який заснував ще о. Славко Барбаріч для реабілітації жінок та дітей, які внаслідок психологічних травм після військових дій не могли спілкуватися з іншими людьми. Вільний час для приватної молитви, відпочинку чи купівлі сувенірів. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
17.00 – Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
17:00 – Молитва Вервиці;
18:00 – Свята Меса;
19.00 – Вервиця Миру, освячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
19:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Нічний переїзд у Падую.

Водоспади Кравіца
5 день, п'ятниця (10.04.2020). ВЕНЕЦІЯ.
Прибуття до Падуї. 
Довідка: Падуя ще у VI ст. до н. е. була центром  цивілізації племен венето. У І ст. н. е місто увійшло до складу Римської імперії.
Прогулянка містом відкриє нам дивовижні історичні місця. Головною нашою метою у місті є відвідини храмового комплексу собору св. Антонія Падуанського. Разом з отцем-духівником, котрий супроводжує групу у подорожі, помолимось до святого Антонія за заступництво і мир в наших сім’ях.
Переїзд до Венеції на громадському транспорті.
Довідка: Венеція – острівне місто-музей просто неба з романтичним шармом. Тисячоліттями художники та поети возвеличували місто. Кожен куточок Венеції – унікальний експонат історії. Розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кафе запрошують на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри виконують для туристів романтичну мелодії. Ви відчуєте вир життя цього міста, поміряєте карнавальну маску, помилуєтесь Гранд Каналом... І, головне, зануритесь в неповторну атмосферу найбільш романтичного міста Італії. 
 Оглядова екскурсія та відвідування собору св. Марка.
Свята Літургія у соборі св Марка українською мовою.
Переїзд до готелю неподалік Риму, пізнє поселення, ночівля.
Венеція - казка на воді

6 день, субота (11.04.2020). РИМ. 
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті.
Далі у програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сікстинської капели, неймовірно розмальованої фресками самим Мікеланджело. Також ми побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі. (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково – 25 € з особи).
Хто має бажання, може відвідати святкову Пасхальну Літургію в соборі св. Петра, яку очолить голова Католицької церкви Папа Римський Франциск. (доїзд до собору св. Петра громадським транспортом).
 Ночівля.
Собор святого Петра

7 день, неділя (12.10.2020). РИМ.ВЕЛИКДЕНЬ.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю.
ВатиканПасхальне благословення та послання Папи Франциска “UrbietOrbi” (“Місту (Риму) та світу”). Ми відвідаємо урочистості з нагоди святкування Воскресіння Христового в соборі св. Петра – головному католицькому храмі світу, станемо свідками великоднього привітання Папи Римського на пл. св. Петра різними мовами світу, в тому числі й українською, долучимося до тисяч паломників з різних куточків планети, що прибувають в ці дні до Риму, аби разом славити Господа в цей день.
Вільний час. За бажанням, відвідування святинь Риму: церква св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі, та базиліка Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського".
Великою святинею, до якої ми матимемо можливість приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата, що знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі. 28 східців яких торкались стопи Господа, на які впала його кров. Поверх сходів  дерев'яний настил  в якому зроблено скляні отвори, через які видно сліди крові Спасителя. Святими сходами люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок.
Збір групи, переїзд в Угорщину.
Фонтан де Треві

8 день, понеділок (13.04.2020). Озеро ХЕВІЗ.
Прибуття в Хевіз. Невелике угорське містечко Хевіз відоме у всьому світі як місто-купальня. І взимку, і літом їдуть сюди туристи з багатьох країн світу. Їдуть, щоб зануритися у води найбільшого в світі термального водоймища – озера Хевіз з цілющою радоновою водою, відомого своїми лікувальними властивостями ще з середини XVII сторіччя.
Довідка: Озеро Хевіз унікальне і за своїми розмірами і за хімічним складом води. У Європі – єдине, а на планеті – друге. Площа озера 4,7 га. Джерела, що живлять озеро, знаходяться в печері діаметром 18 м. Звідси б’ють два термальні ключі з температурою води +42°С і +38°С, і один – мінеральний, з температурою води +17°С, тут же вони перемішуються. Озеро має форму воронки, глибина якої досягає 2 м. У літні місяці температура води складає +33 +34°С, а в найхолодніші зимові місяці не опускається нижче +26°С. Вода в озері повністю оновлюється за 28 годин. Гаряча вода, що поступає з джерела, розбиваючись на поверхні на радіальні струмені, поволі обертається за годинниковою стрілкою. Через таку постійну циркуляцію, в усіх точках озера температура води однакова. Незвичайними лікувальними властивостями володіє мул, що залягає багатометровим шаром на дні термального озера.
Переїзд до Будапешту, поселення в готель, відпочинок.
Озеро Хевіз

9 день, вівторок (14.04.2020) БУДАПЕШТ.
Сніданок в ресторані готелю. Будапешт. Оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац, з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
Переїзд в Україну. Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі пізно ввечері).
Будапешт, Парламент

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  керівника групи;
-проживання в готелях згідно маршруту;
-сніданкизгідно програми;
-сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-екскурсії – загалом 45 €- обов’язкова плата;
- медичне страхування (програма Light – 200  грн, Standart – 300 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)
-проїзд в громадському транспорті в Римі та Венеції;
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні програми (за бажанням).
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати;

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
**При акційній ціні діють тільки знижки «5 + 1» і «10 + 1» (тобто, якщо ви візьмете в подорож з собою 5 друзів, то отримаєте знижку 50%, а коли 10 друзів, то знижка становитиме вже цілих 100%). Детальніше про наші знижки читайте ТУТ;
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;


***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;