РИМ. ДОРОГАМИ ВІЧНОГО МІСТА


ДОРОГАМИ ВІЧНОГО МІСТА - РИМ
(ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)

13 - 19 жовтня 2022 р.

 ЦІНА ТУРУ* 229 € + 200 грн 

Марія Повч* (1 день) – Венеція (1 день) – Рим  (2 дні, 2 ночі) – Ватикан* 
Кестхей, озеро Балатон  Будапешт (1 день, 1 ніч)


Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Тернопіль (05.30), Зборів (06.00);
Львівська обл.: Золочів (06.30), Львів (08.00), Стрий (09.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07.00), Калуш (08.00), Долина (08.30);
Закарпатська обл.: Свалява (12.30), Мукачево (13.30), Ужгород (14.00), Чоп (14.30) 
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.

 ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
1 день, четвер  МАРІЯ ПОВЧ.
Збір групи. Виїзд на кордон.
За умови швидкого проходження кордону заїзд в місто Марія Повч. Молитва біля чудотворної ікони Матері Божої, розповідь про історію цього відпустового місця.
Переїзд в Італію.
Чудотворна ікона Матері Божої 

2 день, п’ятниця  ВЕНЕЦІЯ.
Прибуття на автобусну стоянку в передмісті Венеції. Переїзд до Венеції на кораблику (оплачується додаткво).
Венеція – острівне місто-музей просто неба з романтичним шармом. Тисячоліттями художники та поети возвеличували місто. Кожен куточок Венеції – унікальний експонат історії. Розкішні палаци і скромні вузенькі вулички, мовчазні канали та гомінкі ринки. Затишні кав'ярні запрошують на ароматну каву, а на площі Сан Марко музичні оркестри виконують для туристів романтичні мелодії. Ви відчуєте вир життя цього міста, поміряєте карнавальну маску, помилуєтесь Гранд Каналом... І, головне, зануритесь в неповторну атмосферу найбільш романтичного міста Італії. 
Служба Божа в одному з храмів міста. Вільний час для обіду, придбання сувенірів, самостійних прогулянок містом.
Рекомендуємо факультатив Екскурсія Гранд Каналом (30€)
Гранд канал - символ розкоші та величі Венеціанської республіки. З вод каналу вам відкриваються неймовірні види на історичні будівлі, кожна з яких має свою цікаву долю – понад 200 мармурових палаців, які будувалися впродовж 500 років зачарують вас своєю красою.
 
Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондолі (25€) 
Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. І повірте, Вас вразять і самі гондольєри, адже це справжнє мистецтво - управляти гондолою і маневрувати нею в найвужчих каналах. А можливо, Вам пощастить і гондольєр розщедриться та подарує Вам справжню італійську серенаду...
Переїзд до готелю неподалік Риму, пізнє поселення, ночівля.
Венеція . Водні канали

3 день, субота РИМ.
Сніданок в ресторані готелю. Увага! Пересування по Риму тільки громадським транспортом!
Ми відвідаємо український собор св. Софії в Римі, збудований ще Патріархом Йосифом Сліпим. На довгі роки цей собор був головним храмом Української Греко-Католицької Церкви. Це надзвичайно гарний храм, повністю вкритий позолоченою мозаїкою з образами українських святих.
Літургія в українському обряді.
Далі у програмі нашої подорожі відвідування Ватиканських музеїв та Сикстинської капели (Вхідний квиток та екскурсія в Ватиканські музеї оплачуються додатково –  36€ з особи + 19€ вхідний квиток) - помилуємось фресками самого Мікеланджело та побачимо експонати однієї з найбільших колекцій творів мистецтва світу. Особливості додає те, що ми не можемо знати, що саме в цей час виставлятиметься в залах Ватиканського музею, адже колекція настільки велика та багата, що експонати доводиться змінювати дуже часто, аби хоча б невелику їх частину могли побачити поціновувачі.
Рим. Нас чекає неймовірна екскурсія «Вічним містом», бруківка якого, ще пам'ятає сандалі легіонерів, імператорів та пілігримів зі всього світу. Знайомство з Римом ми розпочнемо з його античної частини, грандіозних пам'яток часів розквіту Римської імперії – амфітеатру Колізей, Римського форуму, Імператорських форумів, Капітолію… Ми відвідаємо один з символів Риму – фонтан Треві, прогуляємось площею Венеції, площами Ротонда та Навона, побачимо Замок Ангела – знамениту в'язницю, найвідомішу на європейському континенті…
Переїзд до готелю, ночівля.

Колізей. Рим

4 день, неділя РИМ.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю.
Ми знову будемо в Ватикані на площі св. Петра. Ангел Господній (лат. Angelus Domini) – традиційна католицька молитва, що прославляє Благовіщення Діви Марії і втілення Ісуса Христа. За традицією Папа римський читає молитву Ангел Господній разом з тими, хто молиться на Площі Святого Петра у Ватикані щонеділі опівдні.
Вільний час. За бажанням, відвідування святинь Риму: церква св. Альфонса, в якій зберігається ікона Матері Божої Неустанної Помочі та базиліка Санта Марія Маджоре, де зберігаються ясла Ісуса та чудотворна ікона Матері Божої, яку ще називають "Спасіння народу римського".
Великою святинею, до якої ми матимемо можливість приклонитися, є Святі сходи. Їх привезла цариця Олена з Єрусалиму. Це сходи Преторії – палацу Понтія Пілата, що знаходяться в каплиці Сан Лоренцо в Римі. 28 східців яких торкались стопи Господа, на які впала його кров. Поверх сходів дерев'яний настил в якому зроблено скляні отвори, через які видно сліди крові Спасителя. Святими сходами люди підіймаються лише на колінах, читаючи молитви на кожній зі сходинок.
Збір групи, переїзд в Угорщину.
Фонтани Риму

5 день, понеділок БАЛАТОН ТА КЕСТХЕЙ
Кестхей - невеличке місто на берегах озера Балатон. Найвизначніша пам'ятка міста - чудовий палац Фештетичів, який заслужено вважають одним знайкрасивіших палаців Угорщини, де збереглась велика бібліотека з майже сотнею тисяч рідкісних видань! Навколо палацу розкинувся красивий парк (вхід в палац за додаткову плату).
Служба Божа відбудеться в храмі, який уже понад пів тисячоліття гостинно відкриває свої двері для парафіян та паломників. Храм збудовано в готичному стилі, архітектурний ансамбль доповнює витончена дзвіниця та багаті оздоби вівтаря. В центрі міста є магазинчики, різноманітні кав'ярні з ресторанчиками, де можна купити сувеніри близьким та скуштувати страви традиційної кухні.
У вільний час рекомендуємо відпочити на березі озера Хевіз - унікального термального озера яке є беззаперечною гордістю Угорщини. 
Переїзд в Будапешт, поселення в готель. 
Палац Фештетичів у Кестхеї 

За традицією, ввечері ми усі разом збираємось в ресторані готелю (печиво та чай) і ділимося своїми враженнями про тур та прощаємось до наступних мандрівок, адже це наш останній вечір в подорожі.

6 день, вівторк БУДАПЕШТ.
Сніданок в ресторані готелю. Будапешт. Ранкова оглядова екскурсія. Ми побачимо легендарні пам’ятники історії Буди і Пешту – Площу Героїв і славетний пам’ятник Тисячоліттю, архітектурний ансамбль Хуняді, Парламент, набережну Дунаю, церкву Матяша (місце вінчання і усипальниця багатьох угорських королів), Рибальський бастіон, Королівський палац з якого відкривається неймовірно красива панорама Будапешту і Дунаю.
Вільний час в Будапешті.
При достатній кількості бажаючих (від 20 людей на екскурсію):
Рекомендуємо екскурсію “Сентендре - місто художників” (20€/15€). Серед мальовничої природи вже багато століть існує невелике затишне містечко Сентендре. Особлива «середземноморська» атмосфера міста і велика кількість художніх майстерень приваблюють сюди велику кількість любителів мистецтва. Вузькі вигнуті вулички зустрічаються на центральній площі Фотер. Неповторний настрій надають площі невисокі пофарбовані в яскраві кольори будинки XVIII-ХIX ст. в стилі пізнього бароко. Історія міста тісно пов'язана з балканськими народами, зокрема з сербами, болгарами і греками. З 20-х років XX ст. місто облюбували художники, які і перетворили Сентендре в художню майстерню під відкритим небом. Але одним з найцікавіших місць в місті вважають сучасний музей марципанів, який був відкритий в 1994 році і став одним із символів Сентендре.
За умови відсутності достатньої кількості бажаючих на цю екскурсію - вільний час в Будапешті.
Виїзд в Україну. 

7 день, понеділок  (19.10.2022).
Прибуття в Україну. (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі о 05.00).
Площа Героїв. Будапешт

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід духівника;
-супровід керівника групи;
-проживання в готелях згідно маршруту;
-сніданкизгідно програми;


У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-медичне страхування (програма Light – 150 грн, Standard – 250 грн, деталі тут>>>, за бажанням, Ви можете оформити страховий поліс самостійно)
-екскурсійний пакет – загалом 49 € - обов’язкова плата;
-проїзд в громадському транспорті в Римі (метро, автобус - ціна поїздки 1,5 €) та Венеції (кораблик, вартість 15 €)
-вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
-факультативні програми (за бажанням).
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати;

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.

* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
** При акційній ціні інші знижки не діють
***Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
****Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено.